ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες

Νέοι άνθρωποι με όρεξη ​μαγειρεύουν με καινούργια υλικά​ ​στην αρχή της Ολύμπου.

09.03.2018| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νικόλας Οικονόμου
Nama: Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες

Νέοι άνθρωποι με όρεξη ​μαγειρεύουν με καινούργια υλικά​ ​στην αρχή της Ολύμπου.

Η θέση: ​Βρίσκεται στην γειτονιά των Αγίων Αποστόλων, στο τέρμα της οδού Ολύμπου, με θέα στην εκκλησία και στις μπουγάδες, απλωμένες στα μπαλκόνια της ήσυχης οικιστικής ζώνης.

Η ατμόσφαιρα: ​​Μάγειρες όλο ταλέντα και τολμηρές ιδέες​ σε εστιατόρια που άνοιξαν ​με μικρό budget και αρκετή προσωπική δουλειά, παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικά νόστιμο και καινούργιο στην ​Θεσσαλονίκη​. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Nama του Δημήτρη​ Αναστασιάδη. ​ ​Ξύλινοι πάγκοι και μεταλλικά τραπέζια, έπιπλα όχι βαριά και ακριβά, καρέκλες της παρέας, τραπέζια που σμίγουν τους ανθρώπους πάνω από ένα πιάτο φτιάχνουν ένα υπέροχα φιλικό σκηνικό.

Το φαγητό: ​Ντόπια υλικά από οικοτεχνίες και μικρούς μεταποιητές και παραγωγούς, γίνονται νόστιμα σουλούδικα μεζέδια, βορειοελλαδίτικα από τους Δημήτρη Τσάβο και Γιώργο Μαρίνο, που είναι επικεφαλής στην κουζίνα. Φάγαμε σκουμπρί καπνιστό περασμένο στη σχάρα, με χούμους από κόλιανδρο – γλυκό και βοτανικό, κάτι λουκουμαδάκια με παστουρμά και μαρμελάδα ντομάτας, τόσο αφράτα σα να τα τηγάνισαν σε αέρα. Το καλύτερό τους πιάτο είναι μάλλον τα μάγουλα με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα, ενώ στην κουζίνα φάνηκαν να ξέρουν από σάλτσες, ντιπ και πέστο. Τα μυρωδικά δεν λείπουν από τις συνταγές τους. Με το καλωσόρισμα φέρνουν στο τραπέζι ένα ξύλινο κουτί με ζεστό ψωμί, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι, πασπαλισμένο με πάπρικα. Τους αρέσει η πάπρικα και θα τη βρείτε σε πολλά πιάτα τους.

Η κάβα: Έχουν αποκλειστική συνεργασία με το κτήμα Χατζηβαρύτη στη Γουμένισσα, θα πιείτε δηλαδή ωραίο Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα με τα σαλτσάτα κρεατικά που προτείνουν. Αν και καλό θα ήταν αργότερα να δούμε τη λίστα τους να μεγαλώνει, για την ώρα μάς αρέσει που προωθούν το καλό επώνυμο εμφιαλωμένο κρασί και μάλιστα σε εξαιρετική τιμολόγηση. Ακόμα υπάρχουν μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα δώσετε περισσότερα από 17 ευρώ το άτομο, με κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά​ Δευτέρα ​με Κυριακή​ από ​10.00 ​έως ​01.30​, ​η κουζίνα ​λειτουργεί​ 13.00 – 23.30​. ​

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών