ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

718: Με αέρα από Νέα Υόρκη

Για τόμαχωκ, πικάνια και δημιουργική κουζίνα στο Πανόραμα.

10.04.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
718: Με αέρα από Νέα Υόρκη

Για τόμαχωκ, πικάνια και δημιουργική κουζίνα στο Πανόραμα.

Η θέση:  Ιδανική: στην αρχή του Πανοράματος, με θέα σε όλη την πόλη. Το πάρκινγκ εύκολο.

Η ατμόσφαιρα: Η ιδέα δουλευόταν καιρό, από τότε που ο ιδιοκτήτης Νίκος Κωνσταντίνου επέστρεψε από τη Νέα Υόρκη στα πάτρια εδάφη. Οι κατάλληλοι συνεργάτες για το 718 βρέθηκαν: ο Δημήτρης Αδαμίδης στην επιμέλεια της διακόσμησης και ο νέος σεφ Δημήτρης Στάκταρης στην κουζίνα. Ο ανοιχτός χώρος με την τζαμαρία σού επιτρέπει να κοιτάς τη θέα, ρίχνοντας κλεφτές ματιές και στην ανοιχτή κουζίνα. Στο πλάι της, τα εκλεκτά, σιτεμένα Black Angus ξηρής ωρίμασης από την Ιρλανδία και αλλού, ενώ δίπλα στο μπαρ βρίσκεται ο χώρος συντήρησης κρασιών.

Το φαγητό: Παρ’ όλο που άνοιξε μόλις τον Δεκέμβριο, το μενού είναι ισορροπημένο, με έμφαση στο κρέας, από το οποίο προτείνονται διάφορες κοπές όπως τόμαχωκ, πικάνια, rib eye και porterhouse. Δοκιμάσαμε μία από τις ωραιότερες πανσέτες, αργομαγειρεμένη και μελωμένη πάνω σε πουρέ σελινόριζας που κόντραρε τη λιπαρότητα. Φρέσκια και δροσερή η σαλάτα chopped με διάφορα λαχανικά σε κυβάκια, καπνιστή πανσέτα, γκοργκοντζόλα και βινεγκρέτ λευκού βαλσάμικου. Στον καβουρμά από 3 κρεατικά με σάλτσα κρασιού και αυγό μάτι θα μπορούσε να λείπει η κρούστα μετσοβόνε που έκανε το όλον πιο «βαρύ», ενώ εμπνευσμένη στη σύλληψη και ωραία εκτελεσμένη ήταν η ιδέα του αποδομημένου παστίτσιου με λαζάνια και κρέμα φέτας. Το επιδόρπιο ήταν ότι έπρεπε για τους λάτρεις της σοκολάτας με brownie, βελούδινη σοκολάτα, καραμελωμένο φύλλο κρούστας και παγωτό αλμυρής καραμέλας. Το σέρβις είναι υποδειγματικό, χαλαρό και φιλικό.

Ο λογαριασμός: 30-40€/άτομο χωρίς ποτό

Η κάβα: Η λίστα κρασιών είναι πολύ μεγάλη με πολλές επιλογές τόσο σε ελληνικά κρασιά όσο και σε ετικέτες από τον διεθνή αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη – Πέμπτη: 13:00 – 00:00, Παρασκευή & Σάββατο: 12:00 – 01:00, Κυριακή: 12:00 – 00:00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών