ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πράσινος Λόφος

Όνομα και πράγμα το εστιατόριο όπου η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεδιπλώνει τις μαγειρικές της γνώσεις.

20.06.2011| Updated: 16.02.2024
Πράσινος Λόφος

Όνομα και πράγμα το εστιατόριο όπου η Μυρσίνη Λαμπράκη ξεδιπλώνει τις μαγειρικές της γνώσεις.

Η θέση: Κάπου ανάμεσα σε Αργυρούπολη και Άλιμο, πάνω στον λόφο Τρουμπάρη, λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Αλίμου. Το όνομα «Πράσινος Λόφος» δικαιολογείται απόλυτα, αφού το εστιατόριο βρίσκεται μέσα σε άλσος με πεύκα, σε ένα δροσερό, καταπράσινο και χαλαρωτικό περιβάλλον. Ιδανική επιλογή για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Η ατμόσφαιρα: Κομψός χώρος στο ζεστό χρώμα του σκουρόχρωμου ξύλου που γίνεται πιο ανάλαφρος λόγω των επίσης ξύλινων αλλά λευκών επίπλων. Μερικά σαλονάκια από παλιομοδίτικα φερ-φορζέ χρωματίζουν με πινελιές νοσταλγίας τη βεράντα. Οι εσωτερικοί χώροι, κυκλωμένοι από τζαμαρία, επιτρέπουν άμεση οπτική επαφή με το άλσος, ενώ τα έξω τραπέζια, σε διαφορετικά επίπεδα, βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από τα πεύκα. Η ατμόσφαιρα χαλαρωτική και ήρεμη, η μουσική όσο πρέπει χαμηλή και το σέρβις ευγενέστατο, διακριτικό αν και κάπως αργό.

Το φαγητό: Προσγειωμένες και σπιτικές μαγειρικές από τη Μυρσίνη Λαμπράκη, με σταθερή αναφορά στη μαμά Κρήτη και συνετές προσαρμογές του μενού στις αλλαγές των εποχών. Μέχρι να επιλέξουμε από τον κατάλογο, πήραμε ένα μεζέ από φετούλες ψωμιού με πάστα από πιπεριές Φλωρίνης, πέστο μαϊντανού και χούμους, με τα δύο πρώτα να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνεχίσαμε με μεζεδάκι από νοστιμότατα, καλοψημένα και όσο χρειάζεται πικάντικα μικρά λαχματζούν. Ακολούθησαν οι σαλάτες, μία καλοκαιρινή με βραστά βλίτα, κολοκυθοκορφάδες και ντοματίνια ψητά, και μία ελαφρώς χειμωνιάτικη με πρασινάδες, ξερά σύκα, φιλετάκια πορτοκαλιού και ντρέσινγκ με πορτοκάλι και μέλι, που με την προσθήκη φρέσκου δυόσμου γίνεται κάπως πιο θερινή. Για κύριο, δεν αντισταθήκαμε στο καλομαριναρισμένο σε γιαούρτι κοτόπουλο ταντούρι, αφράτο και ζουμερό, αγαπημένη συνταγή της Μυρσίνης που την έχει τελειοποιήσει με τα χρόνια. Το πιάτο συνοδεύεται από ινδικές χειροποίητες πίτες, ψητές ντοματοπιπεριές και σάλτσα γιαουρτιού. Δοκιμάσαμε επίσης την αφράτη ομελέτα-σουφλέ με μανιάτικο σύγλινο στο πήλινο, πιάτο που, στον κατάλογο, βρισκόταν στη λίστα με τα ορεκτικά, αλλά ήταν τόσο χορταστικό και νόστιμο που άνετα το επιλέγεις για κύριο. Δροσερά και αρωματικότατα ήταν τα χειροποίητα παγωτά φράουλα και καϊμάκι.

Ο λογαριασμός: Λίγο κάτω από 20 € το άτομο.

Η κάβα: Λίγες αλλά επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες σε μπουκάλι και λευκό ή κόκκινο χύμα σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Ο χώρος λειτουργεί και ως καφέ, από τις 10:00 το πρωί. Το εστιατόριο ανοίγει το μεσημέρι και κλείνει αργά το βράδυ.

Οσίου Λαυρεντίου 1, Αργυρούπολη, τηλ.: 210-99.13.811.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών