ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Petit Sommelier

Με 700 ετικέτες κρασιών στην κάβα και καλή μεσογειακή κουζίνα στο πιάτο, το wine restaurant του Παλαιού Φαλήρου είναι από τα αξιολογότερα που υπάρχουν.

09.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Petit Sommelier

Με 700 ετικέτες κρασιών στην κάβα και καλή μεσογειακή κουζίνα στο πιάτο, το wine restaurant του Παλαιού Φαλήρου είναι από τα αξιολογότερα που υπάρχουν.

Η θέση: Κάθετα στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στην κεντρική Μουσών, ανάμεσα σε παλιά αρχοντικά και νεόκτιστα διαμερίσματα του Παλαιού Φαλήρου.

Η ατμόσφαιρα: Ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια, η Κλαίρη και ο Κώστας που αγαπούν το κρασί και το αποδεικνύουν. Ο χώρος είναι μίνιμαλ, με πολλές φιάλες να διακοσμούν τις φωτισμένες προθήκες της αίθουσας.

Το φαγητό: Παρατηρώ πως το µενού του εστιατορίου είναι αυτό που αποκαλούµε «wine friendly»: αποφεύγονται οι πολύ ξινές, πολύ αλµυρές και καυτερές γεύσεις. Περιλαµβάνει πιάτα βασισµένα σε εποχικά, µεσογειακά υλικά, μαγειρεμένα µε γαλλική τεχνοτροπία από τη σεφ Μαριάννα Λίτσιου. Ο κατάλογος περιλαµβάνει γύρω στις 15 επιλογές σε τυριά και αλλαντικά -από µανούρα Σίφνου και µπρι µέχρι Salsiccia και σαλάµι µε παρµεζάνα. Δοκιµάσαµε κρύα σούπα γκασπάτσο µε ουρές καραβίδας, σαλάτα ανάµεικτη µε βινεγκρέτ λεβάντας, σαλάτα ρόκα µε κατσικίσιο τυρί και αχλάδι ποσέ, και ολοκληρώσαµε τα πρώτα πιάτα µε µια γευστική φωλιά από φύλλο για κανταΐφι µε όστρακα στον ατµό. Από τα κυρίως, ενδιαφέρον είχε το φιλέτο πάπιας µε πατάτες και σος κουµκουάτ και o σολοµός en papillote (ψηµένος στο φούρνο, στη λαδόκολλα) µε αρωµατικά βότανα. Οσο για τα γλυκά; Τα δύο µοναδικά επιδόρπια του καταλόγου αποδείχτηκαν αρκετά σε ποσότητα και ποιότητα: νόστιµο το παρφέ γλασέ µε σάλτσα καραµέλας και εξαίσια η δροσερή, κρεµώδης lemon pie.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Δυνατό χαρτί του εστιατορίου είναι η πανέμορφη και υπερπλήρης κάβα του, με 700 ετικέτες κρασιών και πολλές επιλογές σε ποτήρι, που ανανεώνονται τακτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από Τρίτη μέχρι και Σάββατο, από τις 7.30 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα, οπότε κλείνει η κουζίνα. Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για καπνίζοντες. Το αυτοκίνητό σας αναλαμβάνει το προσωπικό του εστιατορίου, μόλις φτάσετε στην είσοδο.

Ζαΐμη 6, Π. Φάληρο, τηλ.: 210-98.42.344.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών