ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Θαλασσινός

Μαεστρικό ψήσιμο στο ψάρι και εκλεκτή μεζεδοκατάσταση στις Τζιτζιφιές.

28.03.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Ο Θαλασσινός

Μαεστρικό ψήσιμο στο ψάρι και εκλεκτή μεζεδοκατάσταση στις Τζιτζιφιές.

Η θέση: Στις παρυφές του παλιού Ιπποδρόμου, κάτω από τη Λάμπρου Κατσώνη, με έυκολες εξόδους προς Συγγρού, Θησέως και Ποσειδώνος.

Η ατμόσφαιρα: Ενα ωραίο μαγαζί, με βεραμάν καρέκλες, λαχανί καφασωτά στα παράθυρα και «σάουντρακ» από κουβέντες, γέλια και τσουγκρίσματα. Όταν πήγαμε, το μαγαζί ήταν γεμάτο και μάλιστα αναγνωρίσαμε και αρκετές φυσιογνωμίες από διάφορους χώρους.

Το φαγητό: Μολονότι, πήγαμε συστημένοι για το φρέσκο ψάρι, στην πορεία αλλάξαμε γνώμη και το γυρίσαμε σε μεζεδάκια. Πήραμε, λοιπόν, ψαρόσουπα, αχινοσαλάτα, κυδώνια, χταπόδι ψητό, μια πράσινη σαλάτα και ένα καλαμάρι με πέστο που σερβίρεται πάνω σε πατατοτσίπς – και μια Βιβλία Χώρα, σταθερή οινική αξία. Ηταν όλα πολύ ωραία, τα όστρακα φρεσκότατα, «θαλασσινά», το χταπόδι πράγματι ψητό (αν και μικρή η μερίδα) και η σούπα απλώς υ-πέ-ρο-χη. Το σέρβις, δε, εξαιρετικό. Μην τυχόν και δεν πάρετε γλυκό. Το ψητό κυδώνι και το κιουνεφέ με παγωτό ήρθαν σε γενναίες μερίδες και ήταν σούπερ.

Ο λογαριασμός: Ανάλογα με την όρεξη, από 30€ – 60€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Η κάβα: Ελληνικά εμφιαλωμένα και χύμα chardonnay.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, βραδινές ώρες. Τα Σαββάτα είναι ανοικτά και το μεσημέρι. Την Κυριακή, μόνο μεσημέρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών