ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Vezene

Μια ιταλική τρατορία στο κέντρο της Αθήνας με φρέσκες πρώτες ύλες από τη Λευκάδα.

12.09.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Vezene

Μια ιταλική τρατορία στο κέντρο της Αθήνας με φρέσκες πρώτες ύλες από τη Λευκάδα.

Η θέση: Κάτω από τη Μιχαλακοπούλου, μια ανάσα από το Χίλτον και τις πολυώροφες πολυκατοικίες της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος του αθηναϊκού «Vezene» παραπέμπει σε σύγχρονο μπιστρό: πολύ ξύλο, κλασική μπάρα και μια κάβα που εντυπωσιάζει στο πατάρι. Παρότι Πέμπτη, ήταν γεμάτο, το σέρβις ωστόσο δεν έδειχνε να επηρεάζεται.

Το φαγητό: Ο σεφ Αρης Βεζενές αντιγράφει τον εαυτό του και προσαρμόζει το concept της επιτυχημένης ομώνυμης τρατορίας της Λευκάδας στα αθηναϊκά δεδομένα. Θα χρειαστείτε χρόνο για να διαβάσετε και να αποκρυπτογραφίσετε τον κατάλογο με όλες αυτές τις ονομασίες ξένων αλλαντικών, αλλά μην κομπλάρετε. Το προσωπικό είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Για πρώτο επιλέξαμε τηγανητές γαριδούλες με μέλι, καραμελωμένο κρεμμύδι, καρύδια πεκάν, πιπέρι και wasabi (καυτερή αλοιφή από ένα είδος χρένου, που χρησιμοποιείται πολύ στη γιαπωνέζικη κουζίνα). Η μείξη των υλικών ήταν επιτυχημένη και το αποτέλεσμα νόστιμο. Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο για τα χτένια, η γεύση των οποίων «κρύφτηκε» πίσω από το guanciale (ιταλικό «ακάπνιστο» μπέικον), το τσίλι και το λάδι λευκής τρούφας. Αντί σαλάτας, προτιμήσαμε να μοιραστούμε μια πίτσα με καπνιστό βοδινό μπούτι Ισπανίας Cecina και λάδι λευκής τρούφας – και πολύ καλά κάναμε. Η πίτσα εκεί ψήνεται σε ξυλόφουρνο, άρα όσο πρέπει για να λιώσουν τα υλικά και να καψαλιστεί η ζύμη, παραμένοντας όμως ελαστική. Στα κυρίως πιάτα βγάλαμε το άχτι μας: buccatini amatriciana με πανσέτα -μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με πικάντικη σάλτσα-, skirt steak από εκλεκτό βοδινό κρέας wagyu, που συνοδεύεται από πατάτες με δεντρολίβανο και μανιτάρια σχάρας, ένα πολύ καλό ριζότο με Cecina και «στριφτά» ζυμαρικά strozzapretti με τριμμένο φουά γκρα και θυμάρι.

Ο λογαριασμός: 35-50 ευρώ το άτομο με κρασί.

Η κάβα: Κρασιά τόσο ελληνικά, όσο και από το εξωτερικό.

Επιπλέον πληροφορίες: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 μέχρι και τις 02.00 το πρωί, εκτός Κυριακής. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας επί της Μιχαλακοπούλου, όπου μετά τις 20.00 δεν ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση με παρκόμετρο. Διαθέσιμο είναι και το ιδιωτικό πάρκινγκ του ξενοδοχείου Χίλτον.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών