ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ιθάκη

Στον πηγαιμό για τη Βουλιαγμένη, στόχος δεν είναι το ταξίδι αλλά ο προορισμός που επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις.

30.03.2011| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Ιθάκη

Στον πηγαιμό για τη Βουλιαγμένη, στόχος δεν είναι το ταξίδι αλλά ο προορισμός που επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις.

Η θέση: Στρίβοντας προς το Astir Ralace Resort, το εστιατόριο είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα πάνω στον κόλπο της Βουλιαγμένης, σαν καλά κρυμμένο μυστικό για όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά.

Η ατμόσφαιρα: Διπλωμάτες, Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες, μεγαλοδικηγόροι, πολιτικοί, ακόμη και αρχηγοί κρατών θα τρώνε μάλλον στα διπλανά τραπέζια.

Το φαγητό: Νόστιμη θαλασσινή κουζίνα με θέα αστέρων. Ξεκινώντας με μαριναρισμένο γαύρο και γεμιστά καλαμάρια και συνεχίζοντας την ψαροφαγία με σφυρίδα ή μπαρμπούνια στη σχάρα, μακαρίζεις την πλούσια ελληνική μαγειρική παράδοση αλλά και τη δεξιοτεχνία του σεφ Γιάννη Τζελέπη, που έχει βάλει τις πινελιές του στις γαρίδες προβενσάλ και μία σειρά άλλων πιάτων που γεννήθηκαν από δύο κουζίνες της ίδιας θάλασσας. Ακόμη, το τραπέζι σας θα στολίσουν ψάρια που πιάστηκαν στα πρωινά δίχτυα και φυλακίστηκαν σε κρούστα αλατιού για να κρατήσουν όλη τη γεύση και τη φρεσκάδα τους.

Ο λογαριασμός: 60-70 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Πλούσια λίστα κρασιών, πλήρως ενημερωμένη, που αντέχει ακόμη και στο κριτικό μάτι ενός συλλέκτη.

Επιπλέον πληροφορίες: To εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Διαθέτει ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ. Για τους καπνιστές υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος.

Απόλλωνος 28, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210-89.63.739, 89.63.747.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών