ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Funky Gourmet

Το ντούο νέων σεφ, Γεωργιάννα Χειλαδάκη και Νίκος Ρούσσος, μεταφέρει μια αύρα Μανχάταν στο στήσιμο, στην αισθητική και στο σέρβις.

30.03.2011| Updated: 16.02.2024
Funky Gourmet

Το ντούο νέων σεφ, Γεωργιάννα Χειλαδάκη και Νίκος Ρούσσος, μεταφέρει μια αύρα Μανχάταν στο στήσιμο, στην αισθητική και στο σέρβις.

Η θέση: Στο απίστευτο σκηνικό του Μεταξουργείου, στη γωνία δύο πεζόδρομων, ανάμεσα σε θέατρα, γκαλερί, νεοκλασικά και λοφτ.

Η ατμόσφαιρα: Το μαγαζί είναι μικρής χωρητικότητας, μία μπουτίκ στο ανώγι με τραπέζια των δύο και των τεσσάρων, συνολικά για 30 άτομα, και μία πριβέ τραπεζαρία στο κατώι για 14 άτομα. Το ανώγι του νεοκλασικού, με τζαμαρία παντού τριγύρω και φωτισμένα τα περιβάλλοντα κτίρια, μοιάζει με γέφυρα πλοίου.

Το φαγητό: Είναι η κουζίνα που περιμένεις σε οποιοδήποτε ακριβό εστιατόριο οπουδήποτε στον κόσμο: άριστη τεχνικά, εντυπωσιακή ενίοτε, αλλά χωρίς χαρακτήρα. Το μενού αναεώνεται κάθε τρεις μήνες, ενώ εμβόλιμα μπαίνουν και κάποιες επιπλέον δημιουργικές ιδέες. Ακριβές πρώτες ύλες (καβούρι, σολομός, φουά γκρα, φιλέτα μόσχου κλπ), που ακολουθούν την εποχικότητα.

Ο λογαριασμός: Τα πρώτα στα 25 € περίπου, τα κυρίως στα 35 €, 12 – 15 € τα γλυκά. Για δύο άτομα, κομπλέ με κρασί, υπολογίστε περί τα 200 ευρώ. Τσουχτερά.

Η κάβα: Εξαιρετικά κοκτέιλ (ελάχιστα αθηναϊκά ρεστοράν έχουν μπάρμαν). Η λίστα κρασιών είναι συμπαθής, με λογικές τιμές, αλλά ασύμμετρη: ο ελληνικός αμπελώνας υποεκπροσωπείται, ενώ περιέχει φθηνά ισπανικά κρασιά. Προσφέρονται καλές επιλογές σε ποτήρι (ακριβά όμως).

Επιπλέον πληροφορίες: Η μουσική: διαρκής, δυνατή, ποικίλη. Υπάρχει πάρκινγκ ένα στενό πιο κάτω, με το οποίο συνεργάζονται. Με το μετρό εξυπηρετούν οι στάσεις Κεραμεικός (μπλε γραμμή) και Μεταξουργείο (κόκκινη γραμμή), με τον ηλεκτρικό θα κατεβείτε στο Θησείο. Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός της αίθουσας, αλλά υπάρχει εσωτερική αυλή για τους κανιστές. Ανοιχτά από Τρίτη έως και Σάββατο, 7.30 μ.μ.-01.00 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών