ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ελιά

Ανθοί με χόντρο αλλά και γεμιστοί στο τηγάνι Ο Φάνης Εικοσιπεντάκης είναι ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Πιπεριά» στους Πεύκους, στο νότιο Λασίθι, εδώ και είκοσι χρόνια. …

15.08.2016| Updated: 15.02.2024
Ελιά

Ανθοί με χόντρο αλλά και γεμιστοί στο τηγάνι Ο Φάνης Εικοσιπεντάκης είναι ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Πιπεριά» στους Πεύκους, στο νότιο Λασίθι, εδώ και είκοσι χρόνια. Η μητέρα του, Ευδοξία, ξακουστή μαγείρισσα, κάνει θαύματα στην κουζίνα. Σε απόσταση επτά χιλιομέτρων βρίσκεται η παραλία Μακρύς Γιαλός, όπου έχουν ανοίξει τα τελευταία τρία χρόνια την «Ελιά», με παραδοσιακή κουζίνα. Εδώ θα φάτε ασκόλυμπρους (άγριο χορταρικό) με αρνάκι, ντολμαδάκια και ανθούς γεμιστά με ρύζι και χόντρο, αλλά και ανθούς με φέτα και φρέσκο δυόσμο στο τηγάνι. Ψάρια ημέρας, κρεατικά της περιοχής και λαχανικά εποχής. Το χύμα κρασί είναι το βιολογικό της Μονής Τοπλού, ενώ υπάρχουν και 18 επιλογές σε εμφιαλωμένα από τοπικά οινοποιεία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών