ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Chez Benoit (Παρίσι)

Γυρνώντας (πάλι!) από την πόλη του φωτός, ο Βασίλης Μασσέλος έφερε στις αποσκευές του εντυπώσεις από ένα ιστορικό μπιστρό.

25.01.2012| Updated: 16.02.2024
Chez Benoit (Παρίσι)

Γυρνώντας (πάλι!) από την πόλη του φωτός, ο Βασίλης Μασσέλος έφερε στις αποσκευές του εντυπώσεις από ένα ιστορικό μπιστρό.

Η θέση: Απέναντι από το δημαρχείο των Παρισίων και δύο βήματα από το κέντρο Πομπιντού.

Η ατμόσφαιρα: Δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο από το 1912 που το ίδρυσε ο χασάπης Benoit Matray! Το μαγαζί παρέμεινε στα χέρια του δισέγγονού του, Michel Petit, το 2005, οπότε το επώλησε στον Alain Ducasse.

Το φαγητό: Κλασικό γαλλικό μπιστρό με τα περισσότερα από τα ιστορικά πιάτα του προπάππου – αν και δεν φτιάχνει πια τη συγκλονιστική σούπα από καβουράκια (soupe d’ étrilles). Εξαιρετικό φουά γκρά και φιλέτο με σος bordelaise συνοδευόμενο με μεδούλι. Τα γλυκά του Benoit παραμένουν σπουδαία. Από αυτά αξίζει να δοκιμάσετε έναν ευμεγέθη μπαμπά με ρούμι à volonté (σ.σ.: κατά βούληση), την καλύτερη δηλαδή δικαιολογία για κρυπτό- (και μη) αλκοολικούς.

Ο λογαριασμός: Η συνολική σας επένδυση στο ιστορικό αυτό παρισινό μπιστρό θα κυμανθεί περί τα 100 ευρώ, με ένα από τα οικονομικότερα κρασιά, ποσό το οποίο προφανώς μπορεί να εκτιναχθεί εάν ξεστρατίσετε οινολογικώς.

Η κάβα: Ο κατάλογος κρασιών, παρότι εκτενής, προδίδει εμφανώς τις συμφωνίες-πακέτο του Ducasse με ορισμένα οινοποιεία, ενώ του λείπει η προσωπική φροντίδα του προκατόχου του, ο οποίος συνεργαζόταν εδώ και δύο δεκαετίες με οινοποιεία που έβγαζαν Madiran και Chiroubles, όπου εμφιάλωνε κάθε χρόνο το κρασί του καταστήματος.

Επιπλέον πληροφορίες: Δοκιμάστε τα μοσχαρίσια μάγουλα (joue-de-bœuf) με κρεμμυδάκια και πουρέ, τα οποία σερβίρει μόνο μεσημέρι, εκτός εάν τα παραγγείλετε από πριν. Καλό είναι να κάνετε κράτηση μια-δυο ημέρες πριν, η οποία γίνεται και διαδικτυακώς.

20 Rue Saint Martin, 75004 Παρίσι, τηλ. +33-1-4272.2576, www.benoit-paris.com

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών