ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Fabrica de vino

Ένα wine bar με μεγάλη γκάμα καλών επιλογών, λογικές τιμές και ολίγους μεζέδες.

26.01.2012| Updated: 15.02.2024
Fabrica de vino

Ένα wine bar με μεγάλη γκάμα καλών επιλογών, λογικές τιμές και ολίγους μεζέδες.

Η θέση: Πιο κέντρο δεν γίνεται. Εμμανουήλ Μπενάκη 3, στο τμήμα της ανάμεσα στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου. Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αναπαλαιωμένο κτίριο, εκεί όπου βρισκόταν κάποτε το Factory.

Η ατμόσφαιρα: Ζωντανή, παρεϊστικη, εντυπωσιακά ανεβασμένη σε σχέση με την περιρρέουσα. Το σκηνικό αυστηρά οινολογικό. Μεγάλη μπάρα που «βλέπει» σε τοίχο με πολλά ράφια και ακόμα περισσότερα κρασιά. Στη γωνία, σχεδόν κρυμμένη, είναι μία μικρή κουζίνα όπου ετοιμάζονται οι μεζέδες. Και, μόλις στρίψεις, ένα δωμάτιο έκπληξη, κάτι σαν σπιτικές εικόνες από όλη την Ελλάδα συγκεντρωμένες σε ένα ζεστό χώρο. Μπορείτε, λοιπόν, να διαλέξετε να ξαποστάσετε ακουμπώντας το κρασί σας: ένα σεκρετέρ και μια παλαιά βιβλιοθήκη, σε μία πλευρά, ένας χωριάτικος καναπές με χαμηλό τραπέζι σαν μετσοβίτικο καθιστικό, από δίπλα, ένα μεγάλο -μοναστηριακού τύπου- τραπέζι λίγο παραπέρα και… ένα παλαιό σιδερένιο κρεββάτι της γιαγιάς, με φωταγωγημένο αμερικάνικου τύπου Χριστό στο κεφαλάρι! Στο υπόγειο θα βρείτε επίσης χώρο να κάτσετε αν αντέχετε τις χαμηλές θερμοκρασίες, γιατί εδώ βρίσκεται και η κάβα.

Το φαγητό: Για να εξηγούμαστε το Fabrica de vino δεν είναι wine restaurant είναι wine bar. Με αυτή την έννοια υπάρχουν μικρά πιάτα-μεζέδες να τσιμπήσετε αλλά αν είστε του φαγητού δεν θα καταφέρετε να κορέσετε την πείνα σας. Επίσης, για να πω την αλήθεια, τα μεζεδέκια δεν με ξετρέλαναν αλλά, είπαμε, το θέμα είναι το κρασί και η παρέα. Η κάβα Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές ετικέτες ελληνικών κρασιών που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές. Και η κάβα εμπλουτίζεται συνεχώς. Όλα τα κρασιά προσφέρονται σε ποτήρι μεγάλο (150ml) και σε μικρό (75ml) με ανάλογη βέβαια διαβάθμιση στην τιμή. Πεδίο δόξης λαμπρό για δοκιμές. Υπάρχουν επίσης τσίπουρα, αποστάγματα και αφρώδεις οίνοι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κρασιά για το σπίτι. Μία παρατήρηση φίλου: ο κατάλογος είναι μόνο για μυημένους, εφόσον αναφέρει το όνομα του κρασιού, την ποικιλία και τον παραγωγό, αλλά δεν λέει αν πρόκειται για λευκό ή κόκκινο. Οι σερβιτόροι πάντως θα σας κατατοπίσουν με πολύ καλή διάθεση.

Ο λογαριασμός: Όσο πιείτε, τόσο θα πληρώσετε. Μπορείτε να περιοριστείτε στο ένα ποτηράκι (οπότε θα πληρώσετε από 2 ευρώ) ή να το προχωρήσετε όσο αντέχετε. Αν πάλι παραγγείλετε ένα μπουκάλι για δύο άτομα θα πιείτε αρκετά πληρώνοντας λίγο παραπάνω από 10 ευρώ. Η δυνατότητα να περάσεις καλά χωρίς να ξοδέψεις πολλά ίσως να είναι το μυστικό του Fabrica de vino.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 2 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 7 μ.μ. Προτιμότερο να κλείσετε θέση ειδικά τις Παρασκευές και τα σαββατόβραδα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών