ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Kimcheee (Λονδίνο)

Ενα αυθεντικό κορεάτικο στην καρδιά του Λονδίνου, που εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του ευ μοιρά-ζειν.

16.03.2012| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Αντωνέλλα Μπακούση
Kimcheee (Λονδίνο)

Ενα αυθεντικό κορεάτικο στην καρδιά του Λονδίνου, που εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του ευ μοιρά-ζειν.

Η θέση: Στη γωνία ενός νεόδμητου οικοδομικού τετραγώνου, σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες γειτονιές της Βρετανικής πρωτεύουσας, το Holborn. Οι δυο κοντινότερες στάσεις του μετρό είναι η Holborn και η Chancery Lane· το εστιατόριο βρίσκεται κάπου στη μέση.

Η ατμόσφαιρα; Αντιβαίνει στον κανόνα που θέλει τα κορεάτικα εστιατόρια να είναι μια σταλιά, ώστε να έρθει ο κόσμος πιο κοντά. Εδώ συντελείται το αντίθετο. Είναι επιβλητικό, κομψό και αχανές, χαρακτηριστικά που μεταβάλλονται αυτόματα από την κοσμοσυρροή. Οι επισκέπτες το κάνουν να φαίνεται προσιτό, παρεΐστικο και κάπως «συμπαγές», αφού γεμίζει ασφυκτικά και η ουρά απέξω σχηματίζει ένα μακρύ γάμμα μέχρι την άλλη γωνία. Ανοιχτή κουζίνα, με τους μαγείρους υπ’ ατμόν, να ταράζουν τη ζεν ατμόσφαιρα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν. Ούτε εμάς. Ο φωτισμός είναι χαμηλός, ο εξαερισμός επιδέχεται κάποια βελτίωση.

Το φαγητό: Αν και πρόκειται για αδερφάκι της διάσημης αλυσίδας ασιατικού fast food, Washabi, με καταστήματα που ξεπετάγονται σε όλο το Λονδίνο, το Kimchee δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ταχυφαγείο για κανένα λόγο. Το φαγητό πατάει στη φιλοσοφία του μοιράσματος. Μoιραστήκαμε λοιπόν, πέντε άτομα, αρχικά ένα pork belly, δηλαδή κομματάκια από παντσέτα χοιρινή, λεπτοκομμένη και τσιγαρισμένη με μια νόστιμη σάλτσα, ωστόσο λιπαρούτσικη. Παρόμοιο πιάτο, με βασική διαφορά την πρώτη ύλη, που ήταν το μοσχάρι, είναι και το beef bulgogi- φιλετάκια ψημένα στη σχάρα με πυκνή σάλτσα και μια τηγανίτα πατάτας. Δοκιμάσαμε σολομό σχάρας, τρυφερό, που συνοδευόταν από μια τραγανή φωλιά ρυζομακάρονων. Στο ίδιο πιάτο, υπήρχε ένα δροσερό ζελεδιασμένο κουνουπίδι με γεύση αποκάλυψη. Στο τραπέζι έφτασε ένα πιάτο με χοντρά μακαρόνια από ρύζι (θα μπορούσαν να είναι αυτά που χρησιμοποιούμε στο παστίτσιο, χωρίς τρύπα στη μέση) κάτω από ένα παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου με σωταρισμένα λαχανικά και σόγια. Ζητήστε το ως chicken katsu udon. Το καλύτερο και αναμφισβήτητα εντυπωσιακότερο πιάτο ήταν ένα βαρύ ξύλινο δοχείο, εσωτερικά μαντεμένιο, με τέσσερα λαχανικά (σπανάκι, κολοκύθι, αγγούρι, καρότο), ρύζι και κομματάκια μοσχαριού. Στην κορυφή της χρωματικής πανδαισίας ένας μελάτος κρόκος αυγού, έτοιμος να λούσει με το εκχύλισμα του τις ετερόκλητες γεύσεις. Η οδηγία λέει πως πρέπει να ανακατέψουμε ζωηρά το όλον, όσο αυτό θα ψήνεται από το καυτό μαντέμι. Εδώ δοκιμάσαμε και το πιο περίεργο επιδόρπιο, μαλακά τρουφάκια από πουρέ φασολιών γεμισμένα με πικρή μους σοκολάτας, πασπαλισμένα με κακάο. Η τσιχλένια υφή τους είναι αξέχαστη.

Ο λογαριασμός: Πληρώσαμε 10 λίρες το άτομο, δηλαδή περίπου 13 ευρώ. Αξίζει τα λεφτά του 100%, αφού για ένα γεύμα αντίστοιχου επιπέδου στην Αθήνα θα πρέπει να βάλουμε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η κάβα: Κοκτέιλς ή κρασί. Λίγες και καλές επιλογές.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 5.30 το απόγευμα. Δεν γίνονται κρατήσεις, γι’αυτό θα είναι καλό να είστε νωρίς εκεί ώστε να μην περιμένετε στην μεγάλη ουρά.

71 High Holborn, Λονδίνο τηλ.: 0044-020.74.30.09.56

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών