ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Cafe la Divina (Λονδίνο)

Ιταλική πιτσαρία-τρατορία βγαλμένη από σκηνικό που παραπέμπει στη Ρώμη μιας νεανικής ντόλτσε βίτα.

04.04.2012| Updated: 16.02.2024
Cafe la Divina (Λονδίνο)

Ιταλική πιτσαρία-τρατορία βγαλμένη από σκηνικό που παραπέμπει στη Ρώμη μιας νεανικής ντόλτσε βίτα.

Η θέση: Βρίσκεται στην εναλλακτική και ανερχόμενη γειτονιά του Islington. Τριγύρω, παραδοσιακές αγγλικές πάμπ, μικρά μπιστρό και εστιατόρια, γουστόζικες μπουτίκ και ρετρό μαγαζιά με ευφάνταστα δώρα και αντικείμενα ντιζάιν. Θα χρειαστεί να περπατήσετε από το μετρό Angel ή Highbury-Islington.

Η ατμόσφαιρα: Πέτρα και ξύλο, φωτογραφίες από τους σταρ του Φελίνι και την Καζαμπλάνκα και μια βέσπα να δεσπόζει δίπλα στην είσοδο. Ιδιαίτερα καλόγουστο, ξεφεύγει από την ιταλική υπερβολή, μοντέρνο και παλιό μαζί, σε ισορροπία. Το εξαιρετικά φιλικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και του χαμογελαστού ιδιοκτήτη, συγκαταλέγεται στα πολλά πλεονεκτήματα.

Το φαγητό: Η κάρτα είναι πολύ μεγάλη. Τόσο που θα πελαγοδρομήσετε χωρίς τη βοήθεια του προσωπικού, γι’ αυτό ζητήστε τη. Μια ντουζίνα ορεκτικά, 25 προτάσεις σε πάστα, ριζότο, σπέσιαλ a la divina κρεατικά και πουλερικά και φυσικά πίτσα με περισσότερα από 20 προτεινόμενα toppings. Εμείς δοκιμάσαμε μοσχαρίσιο καρπάτσιο με καρδιές αγκινάρας, μοσχολέμονο και φλούδες παρμεζάνας. Διαλέξαμε μια σπαγκετάδα καρμπονάρα, παραδόξως ελαφριά και ευκολοχώνευτη. Οι πίτσες του είναι μαλακές και λεπτές -μπορείς να κάνεις το κάθε κομμάτι ένα στρουμπουλό ρολάκι και να το φας χωρίς να σπάσει. Η Toscana με μοτσαρέλα, ζαμπόν Πάρμας, φρεσκοκομμένα φύλλα ρόκας και φλούδες παρμεζάνας άνοιξε το δρόμο και για μία ακόμη, την χορτοφαγική Divina, με φρέσκια μοτσαρέλλα buffala, λεπτοκομμένη ντομάτα και baby σπανάκι. Για τους κρεατοφάγους προτείνουμε μοσχαρίσια σκαλοπίνια με σπαράγγια και κρούστα τυριού, σερβιρισμένο με πατατοσαλάτα και λαχανικά. Εμείς, που πάντα φυλάμε χώρο για ένα γλυκό επίλογο, πήραμε apple crumble – προσοχή, έρχεται καυτό και ερεθίζει τη γλώσσα.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 20 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών επαρκής, με πολλές επιλογές από την Ιταλία και την Ισπανία. Στα περισσότερα τραπέζια έστεκε ένα δροσερό, αφρώδες Prosecco.

Επιπλέον πληροφορίες Λειτουργεί καθημερινά από τις 11.30 το πρωί μέχρι τις 11 μ.μ., εκτός από Παρασκευή και Σάββατο που μένει ανοιχτά μέχρι αργότερα. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση αν θέλετε να το επισκεφθείτε βράδυ, επειδή είναι πολύ δημοφιλές και τα τραπέζια του είναι πάντα γεμάτα. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρείτε θέση έξω και, εκτός από το τσιγάρο σας, να απολαύσετε τη βραδινή περατζάδα και τη γοητευτική βαβούρα των περαστικών.

134 Upper Street, Islington, Λονδίνο, τηλ.: 0044-0208.616.4149.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών