ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ριφιφί

Νεοταβέρνα με αρτιστίκ διάθεση και νόστιμους μεζέδες στα Εξάρχεια.

05.06.2012| Updated: 11.10.2021
Ριφιφί

Νεοταβέρνα με αρτιστίκ διάθεση και νόστιμους μεζέδες στα Εξάρχεια.

Η θέση: Μαγαζί γωνία, Βαλτετσίου και Μπενάκη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά των Εξαρχείων.

Η ατμόσφαιρα: Στη χρωματιστή, σκερτσόζα και αρτιστίκ νεοταβέρνα συχνά φιλοξενούνται αξιόλογες εκθέσεις από νέους εικαστικούς καλλιτέχνες. Οταν ανοίγει ο καιρός, τα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο πληθαίνουν και περιμένουν όσους απολαμβάνουν τη φασαριόζικη βουή από το ανήσυχο πλήθος περαστικών και θαμώνων στα διπλανά μαγαζιά. Μέσα, η φωτεινή σάλα με τη φυστικί απόχρωση χωρίζεται σε δύο επίπεδα με ένα παταράκι, και στο βάθος βρίσκεται η κουζίνα με τα ανοιχτά πορτοπαράθυρα.

Το φαγητό: Σε γενικές γραμμές ο μάγειρας έχει βάλει τα δυνατά του. Πήραμε μια σαλάτα εποχής γευστική, μπιφτέκια μανιταριών, ρολάκια μελιτζάνας, καταϊφι τυριών για ορεκτικά. Το τελευταίο ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και σας το προτείνουμε. Οι τηγανητές πατάτες είναι υπέροχες. Στα κυρίως έχετε αρκετές επιλογές και σε θαλασσινά και σε κρεατικά. Πολύ καλοφτιαγμένο και το ριζότο τους, καθαρή γεύση με ένα γλυκό παιχνίδισμα από τις μαύρες σταφίδες που περιέχει. Οπωσδήποτε εκμέκ για επιδόρπιο.

Ο λογαριασμός: Περί τα 18 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κρασί χύμα ή εμφιαλωμένο σε καλές τιμές.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 1 μ.μ. – 1 π.μ. Θα παρκάρετε με λίγη τύχη στα γύρω στενά.

Εμμ. Μπενάκη 69Α και Βαλτετσίου, Εξάρχεια, τηλ.: 210-33.00.237.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών