ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αρχηγείον

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Γέρακα; Ο Αγοραστός φτιάχνει σουβλάκια. Και όχι μόνο.

29.06.2012| Updated: 25.06.2021
Αρχηγείον

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Γέρακα; Ο Αγοραστός φτιάχνει σουβλάκια. Και όχι μόνο.

Η θέση: Ένα στενό από την πλατεία Γέρακα, πίσω από τα γήπεδα του μπάσκετ και την παιδική χαρά, σε μια ήσυχη γωνία. Εκεί όπου βρίσκονταν το εστιατόριο «Αγοραστός» πριν μεταφερθεί στο Χαλάνδρι.

Η ατμόσφαιρα: Kαλόγουστο μαγαζί, ψηλοτάβανο, με γυάλινους τοίχους στο πλάι που «αποσύρονται» το καλοκαίρι για να μπαίνει δροσιά. Η κουζίνα είναι ανοιχτή, δίπλα στην είσοδο. Ενδιαφέρουσα η διακοσμητική πρόταση του καταστήματος, με τα ράφια γεμάτα προϊόντα σαν να ήταν μπακάλικο.

Το φαγητό: Είναι ένα από τα νέας γενιάς ψητοπωλεία που αποδεικνύουν ότι η ποιότητα μπορεί να είναι συνώνυμο που γρήγορου φαγητού. Πόσω μάλλον όταν πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο καλός σεφ Δημήτρης Αγοραστός. Δοκιμάσαμε το νοστιμότατο λεχμαντζούν με δύο είδη κιμά, τα αυγά φούρνου με πατάτες τηγανητές και λουκάνικα, ένα πιάτο και βρήκε φανατικούς θαυμαστές, και την χορταστική χωριάτικη πίτσα με φέτα, ανθότυρο, σαλάμι Λευκάδος και ντομάτα. Αναπάντεχα νόστιμη η σαλάτα με την ψητή ντομάτα και το ανθότυρο, που απλά δεν πρέπει να λησμονήσετε να πάρετε. Στο κλασικό σουβλάκι την παράσταση κλέβει ο χειροποίητος γύρος και φυσικά τα χειροποίητα ψωμάκια και οι πίτες. Ανάρπαστη έγινε και η γιαουρτλού, που ήταν μάλιστα αρκετά ελαφριά. Στο μενού υπάρχουν επίσης μπριζολάκια και κεφτεδάκια, αλλά όταν έχεις μπροστά σου επιλογές με τόσο φρέσκες και καλοφτιαγμένες πιτούλες πώς να τις παρακάμψεις;

Ο λογαριασμός: Με 2,20 ευρώ το σουβλάκι και με τους τόσο νόστιμες μεζέδες, μπορεί να φτάσετε στο 10 – 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Έχει κρασί χύμα από το κτήμα Παπαγιαννάκου, σαββατιανό το λευκό και Cabernet Sauvignon το κόκκινο, τσίπουρο Αράχωβας, λίγες ετικέτες μπίρας και αναψυκτικά λούξ.

Επιπλέον πληροφορίες: Να πάτε νωρίς, πριν από τις 9.30 μ.μ., γιατί ακόμα και τις καθημερινές γεμίζει. Το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο στην περιοχή.

Θεσσαλονίκης 25 και Βοιωτίας, Πλ. Γέρακα (κοντά στο Αστυν. Τμήμα), τηλ.: 210-66.16.220.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών