ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

St’ Astra Blue

Πολυεθνικές γεύσεις και συμπαθητικές τιμές στο roof garden του ξενοδοχείου Radisson Blu Park.

23.03.2012| Updated: 31.10.2023
St’ Astra Blue

Πολυεθνικές γεύσεις και συμπαθητικές τιμές στο roof garden του ξενοδοχείου Radisson Blu Park.

Η θέση: Δίπλα στο Μουσείο, στο roof garden του ξενοδοχείου Radisson Blu Park – από τα καλύτερα «παρατηρητήρια» στην πόλη.

Η ατμόσφαιρα: Αναπαυτικές καρέκλες, η Αθήνα φωτισμένη, πιο όμορφη, στα πόδια μας απλωνόταν το Πεδίον του Αρεως και δίπλα το γαλάζιο της πισίνας φώτιζε γλυκά τη νύχτα.

Το φαγητό: Comfort χαρακτήρα έχει και η κάρτα του, με την υπογραφή του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Christian Robert από τον Μαυρίκιο, ο οποίος έχει δημιουργήσει πιάτα με άριστες πρώτες ύλες, γεύσεις οικείες και ελαφρώς παιχνιδιάρικες. Εχει αφουγκραστεί τις τάσεις καθώς και την ανάγκη του κόσμου να γευτεί κάτι απλό και νόστιμο, και προτείνει έναν μικρό γύρο του κόσμου στο γκριλ. Ξεκινήσαμε με ένα υπέροχο, αρωματικό μοσχαρίσιο καρπάτσιο με σος αγιολί, λάδι τρούφας, ρόκα και παρμεζάνα, και με φρέσκα μύδια σχάρας με σκορδοβούτυρο, φρέσκο μαϊντανό και ντομάτα. Δοκιμάσαμε και την τραγανή φωλιά από παραδοσιακό φύλλο με κατσικίσιο τυρί, ελαιόλαδο, μέλι και θυμάρι, ενώ από τις σαλάτες διαλέξαμε μια δροσερή ανάμεικτη με τραγανά φρέσκα κηπευτικά και ντρέσινγκ με γλυκό λάιμ. Προσπεράσαμε τα ζυμαρικά -με δυσκολία, είναι αλήθεια, γιατί υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις- και προτιμήσαμε νοστιμότατα αρνίσια σουβλάκια με χαλούμι και λιαστή ντομάτα συνοδεία αραβικών πιτών και baba ghanoush (ανατολίτικη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι) καθώς και το ελαφρύ λαβράκι που ψήνεται στη σχάρα, με μελιτζάνα, ελιά και ντρέσινγκ ντομάτας.

Ο λογαριασμός: 30 – 35 ευρώ το άτομο. Υπάρχει και η πολύ καλή επιλογή του σετ μενού τριών πιάτων, προς 25 ευρώ.

Η κάβα: Περίπου 30 ετικέτες, ελληνικές και ιταλικές.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τη 1 μ.μ. μέχρι και τα μεσάνυχτα. Υπάρχει πάρκινγκ στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου, όπου μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας με προνομιακή χρέωση.

St’ Astra Blue, Λ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210-88.94.500, 210-88.94.517.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών