ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λεμόνι

Ένα περιποιημένο ψητοπωλείο στη Γλυφάδα με ανέλπιστα καλές τιμές.

09.07.2012| Updated: 25.06.2021
Λεμόνι

Ένα περιποιημένο ψητοπωλείο στη Γλυφάδα με ανέλπιστα καλές τιμές.

Η θέση: Γωνία Κύπρου και Ήρας, απέναντι από το κολυμβητήριο. Απέχει ένα στενό από την πλατεία Νυμφών.

Η ατμόσφαιρα: Τραπεζαρία με βιομηχανικό μοντέρνο ντιζάν και σκούρα χρώματα. Θυμίζει λίγο από ταβέρνα στο Γκάζι. Η ανοιχτή κουζίνα, ντυμένη ξύλο, στολίζεται από κρεμάμενα σκορδάκια, πιπερίτσες κ.λπ. Ο χώρος είναι ενιαίος και ανοιχτός.

Το φαγητό: Είμαστε μια παρέα των 6 και όλα τα πιάτα τέθηκαν στη μέση για δοκιμή. Ξεκινήσαμε με τη σαλάτα «λεμόνι»: μια μεγάλη πιατέλα με λάχανο και ροζ σάλτσα από παντζάρια. Εκτός εποχής το λάχανο -ας όψεται η παρέα- αλλά νόστιμη στο σύνολό της η σαλάτα. Αντί για τζατζίκι παραγγείλαμε γιαούρτι με μυρωδικά, πολύ φίνο, και τυροκαυτερή, απαλή και όχι υπερβολικά πικάντικη. Το λαχματζούν ήταν εκπληκτικό, επαναλάβαμε την παραγγελία. Τα χοιρινά και κοτοπουλίσια καλαμάκια, πήραμε 6 από το καθένα, ήρθαν καλοψημένα, χωρίς πολλά λίπη, όπως και τα κεμπάπ που ήταν ζουμερά. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τσιμπολογήματος είχαμε στο πλάι πατάτες τηγανητές, σκέτες και με τριμμένη μυζήθρα. Γλυκό δεν πήραμε γιατί η παρέα είχε χορτάσει, ωστόσο ο κατάλογος είχε εκμέκ πολίτικο, με σαντιγί ή παγωγό καϊμάκι, και καρυδόπιτα με παγωτό, για γλυκό ημέρας.

Ο λογαριασμός: Μόλις 10 ευρώ ανά άτομο. Δεν περιμέναμε να βρούμε στη Γλυφάδα χοιρινό καλαμάκι με 1,30 και κοτοπουλίσιο με 1,40 και μάλιστα στο καθιστό. Οι μερίδες κυμαίνονται στα 7-10 ευρώ.

Η κάβα: Λευκό και κόκκινο κρασί χύμα, εμφιαλωμένο έχει μόνο Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο Μπουτάρη. Ακόμα θα βρείτε τσίπουρο χύμα, μερικές μπίρες, ούζο και αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Το σέρβις ακόμα και την ώρα αιχμής είναι αρκετά γρήγορο. Παρασκευή και Σάββατο καλό είναι να κάνετε κράτηση.

Κύπρου 65, Γλυφάδα, τηλ.: 210.89.44.514.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών