ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

La Ciau Del Tornavento (Πιεμόντε)

Η θέα μαγευτική, ο σεφ διακεκριμένος, το φαγητό παραδοσιακό με νότες ιαπωνικές και μια κάβα με 50.000 φιάλες στο Πιεμόντε της γειτονικής Ιταλίας.

28.03.2011| Updated: 16.02.2024
La Ciau Del Tornavento (Πιεμόντε)

Η θέα μαγευτική, ο σεφ διακεκριμένος, το φαγητό παραδοσιακό με νότες ιαπωνικές και μια κάβα με 50.000 φιάλες στο Πιεμόντε της γειτονικής Ιταλίας.

Η θέση: Στο Ciau del Tornavento, η θέα από την κορυφή του λόφου είναι τέτοια που η γευστική και οινική απόλαυση έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ολόγυρα από την ευρύχωρη βεράντα του παλιού αυτού art deco σχολικού κτιρίου βλέπει κανείς ατέλειωτους λόφους με άψογα φροντισμένους αμπελώνες και απολαμβάνει το γνωστό απογευματινό αεράκι του Treiso που καθιστά ανεκτή την, ευεργετική για τ’ αμπέλια, Αυγουστιάτικη ζέστη .

Η ατμόσφαιρα: Παρά το υψηλότατό του επίπεδο το κατάστημα είναι ιδιαίτερα φιλόξενο και προτιμάται κατά κανόνα από αληθινούς λάτρεις της γεύσης και του οίνου.

Το φαγητό: Ο αξιολογηθείς με ένα άστρο Μισελέν ντόπιος σεφ Maurilio Garola, ανήσυχο πνεύμα ων, συνδυάζει την πιεμοντέζικη γαστρονομική παράδοση αλλά και τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής με τη δημιουργικότητα της Ιαπωνικής κουζίνας. Δοκιμάστε ένα από τα χαρακτηριστικότερά του πιάτα αποτελούμενο από γαύρο και γαρίδες παναρισμένες σε ψιλοκομμένα φουντούκια σερβιρισμένες σε λαδόκολλα. Το φουντούκι έκανε τις γαρίδες τραγανές και προσέθετε διακριτικά στη συνολική γεύση.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα γλυτώσετε με λιγότερο από 100 ευρώ κατά κεφαλήν ενώ οι δυνατότητες να κάνετε ζημιά με τα κρασιά είναι, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, απεριόριστες.

Η κάβα: Η cantina (κάβα) του καταστήματος οποία φιλοξενεί περί τις 50.000 φιάλες οι περισσότερες από τις οποίες κορυφαίων παραγωγών. Λέγεται ότι το κελάρι του Ciau del Tornavento συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων της Ιταλίας. Στο βάθος διαθέτει και αίθουσα-χρηματοκιβώτιο όπου μπορεί κανείς να δει (και πολύ δυσκολότερα να αγοράσει) διάφορες χρονιές Petrus αλλά και ένα επιβλητικό Jeroboam με Barbaresco της γνωστής Gaja.

Επιπλέον πληροφορίες: Ο αξιολογηθείς με ένα άστρο Μισελέν ντόπιος σεφ Maurilio Garola, επιμελείται ο ίδιος, εάν του το ζητήσετε, την παραγγελιά των cognoscenti με αποτέλεσμα κάθε πιάτο να αποτελεί και έκπληξη.

La Ciau Del Tornavento, Piazza Baracco 7 Treiso, 12050, Ιταλία τηλ. +39 0-17-363-8333. www.laciaudeltornavento.it

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών