ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Assyrtico (Σαντορίνη)

Το νέο εστιατόριο των Ζαχαράκη - Πουλιάση, στα Φηρά της Σαντορίνης, φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα της all day, προσιτής γαστρονομίας.

07.09.2012| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Assyrtico (Σαντορίνη)

Το νέο εστιατόριο των Ζαχαράκη – Πουλιάση, στα Φηρά της Σαντορίνης, φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα της all day, προσιτής γαστρονομίας.

Η θέση: Στον κεντρικό δρόμο της Καλντέρας με τα κοσμηματοπωλεία και τα μαγαζιά με τα σουβενίρ.

Η ατμόσφαιρα: Τραπέζια στη βεράντα του ανακαινισμένου κτιρίου του αρχιτέκτονα Κώστα Δεκαβάλλα. Το φυσικό φως και οι χρωματισμοί του ουρανού φτιάχνουν το ιδανικό κάδρο. Θέα το ηλιοβασίλεμα.

Το φαγητό: Ο Βασίλης Ζαχαράκης του «Νυχτέρι» και ο Νίκος Πουλιάσης του «Κουκούμαβλου» ένωσαν από το Πάσχα του ’11 τις δυνάμεις τους σε ένα all day στέκι που συνδυάζει την επίκαιρη τοποθεσία με την προσιτή γαστρονομία. Ως εκ τούτου, προσφέρεται είτε για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα (ατομικές σαλάτες από 7,50 ευρώ, μπρουσκέτες από 8 ευρώ, πλούσια λίστα ντόπιων κρασιών με προτάσεις από 19 ευρώ στα λευκά) είτε για πλούσιο δείπνο, χωρίς να λείπουν και κάποια πιάτα διεθνούς κουζίνας (black angus rib-eye αρωματισμένο με δεντρολίβανο, με πατατούλες και σαλάτα σπανάκι, φιλέτο σολομού με ταμπουλέ και γλυκιά σάλτσα λεμονιού) για την ιντερνάσιοναλ πελατεία. Το ορεκτικό λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι με συνοδεία μαρμελάδας σύκου, μαριναρισμένης σε Βινσάντο (8 ευρώ), ήταν τέλεια ισορροπημένο, ενώ η πράσινη σαλάτα «Assyrtico» με σταφύλια, ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί, βινεγκρέτ από χυμό σταφυλιού και βαλσάμικο (12 ευρώ) ολόφρεσκη και δροσιστική. Από τα κυρίως, μας ενθουσίασε το κριθαρότο-κοτόπουλο, βρασμένο σε ζωμό φέτας και σάλτσα ντομάτας (13 ευρώ), ενώ ιδιαίτερο, ζουμερό και τέλεια ψημένο ήταν και το μπέργκερ με ελληνικό στυλ (18 ευρώ) από μοσχαρίσιο κρέας, γκρατιναρισμένο με γραβιέρα, χωριάτικες πατάτες και σος γιαούρτι – μέντα. Για το τέλος, ευτυχώς έμεινε χώρος για την παγωμένη μους μακεδονικού χαλβά πάνω σε παστέλι και το ελληνικό cheese cake με μους από κατίκι και γλυκό ντοματάκι (9 και 8,50 ευρώ αντίστοιχα).

Ο λογαριασμός: Από 25 ευρώ χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Διαθέτουν περίπου 50 ετικέτες, από τις οποίες μόνο 5 αντιστοιχούν σε ξένους αμπελώνες. Μάλιστα, τα περισσότερα από τα ελληνικά είναι ντόπια κρασιά της Σαντορίνης.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από νωρίς το πρωί. Η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα.

Assyrtico, Φηρά Σαντορίνης, 22860 22463

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών