ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο Σπίτι

Μοντέρνα κουζίνα στο πιο μοδάτο εστιατόριο στη Φιλοθέη.

29.10.2012| Updated: 16.02.2024
Στο Σπίτι

Μοντέρνα κουζίνα στο πιο μοδάτο εστιατόριο στη Φιλοθέη.

Η θέση: Κατεβαίνουμε κάτω από τη γέφυρα στα Σίδερα Χαλανδρίου και στρίβουμε στο φανάρι αριστερά, στην Καποδοστρίου. Το βρίσκουμε στο δεξί μας χέρι, περίπου 700 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας. Το αυτοκίνητο θα το αναλάβουν οι υπεύθυνοι.

Η ατμόσφαιρα: Από την είσοδο καταλαβαίνεις πως πρόκειται για την απόλυτη περίληψη της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που θέλει τα εστιατόρια να μοιάζουν με καλόγουστα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη ή την Κοπεγχάγη. Πολλές «άτεχνες», γοητευτικές λεπτομέρειες όπως τα στιβαγμένα πιάτα στα ράφια της βιβλιοθήκης. Ανοιχτή κουζίνα, ψηλοί πάγκοι και σκαμπό, χαμηλά τραπέζια και πολυθρόνες, στο βάθος κήπος και στην ατμόσφαιρα μια βαβούρα, που έγινε πιο ανεκτή όταν χαμήλωσε λίγο η μουσική. Ο εξαερισμός σε άριστο επίπεδο, αναπνέεις άνετα και τα ρούχα δεν μυρίζουν. Υπογράφει η αρχιτεκτονική ομάδα Sotovikis, που είχαμε γνωρίσει στο ιταλικό «Ιl bucco» παλιότερα, στου Ψυρρή.

Το φαγητό: Το μενού αλλάζει κάθε μέρα, με κάποια δημοφιλή πιάτα να μένουν σταθερά. Στη δική μας επίσκεψη, Παρασκευή βράδυ, παραγγείλαμε μια σαλάτα ρόκα με κουκουνάρι και ντοματίνια, μια πίτσα μαργαρίτα με ζύμη τόσο λεπτή, σαν χαρτόνι ακουαρέλα και μετρημένη, νόστιμη, σάλτσα ντομάτας. Το μπέργκερ αμιγώς κρεατένιο από καλό κιμά, κάπως στεγνωμένο στο ψήσιμο, χρειάστηκε έξτρα κέτσαπ για να ισορροπήσει. Οι πατάτες που το συνόδευαν, είναι μάλλον σουξέ, κομμένες σαν ψιλά sticks, καλοτηγανισμένες. Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν διαπιστώσαμε ότι συνόδευαν και την ταλιάτα, ένα ροζ, τρυφερό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος, ψημένο καθωσπρέπει, ούτε αλατοπίπερο δεν χρειάστηκε να προσθέσουμε. Νομίζω πως ήταν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Το ριζότο με καρύδια έφτασε τελευταίο και καταϊδρωμένο με κάποιες αστοχίες, αλλά, τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά. Τα γλυκά είναι πολύ αξιόλογα, μας άρεσε το κλασικό μωσαϊκό και η μους γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού παντζάρι σε ποτήρι, κάθε κουταλιά μοιρασμένη ακριβώς στη μέση – ξινό και γλυκό, όπως λέμε γιν και γιανγκ.

Ο λογαριασμός: Από 18 μέχρι 25 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Δύο επιλογές σε ποτήρι, ελληνικά και ξένα κρασιά σε καλή τιμή, και αρκετά κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί. Η κουζίνα κλείνει μετά τη 1 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών