ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Τζίνη (Τρίκαλα Κορινθίας)

Για πρωινό, για μεζέ ή για γλυκό· μια επίσκεψη σε αυτό το όμορφο καφενείο επιβάλλεται.

10.12.2012| Updated: 20.05.2022
Το Τζίνη (Τρίκαλα Κορινθίας)

Για πρωινό, για μεζέ ή για γλυκό· μια επίσκεψη σε αυτό το όμορφο καφενείο επιβάλλεται.

Η θέση: Στην πλατεία των Μεσαίων Τρικάλων, δίπλα στην παιδική χαρά.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για το παλιό καφενείο του χωριού. Ο διάκοσμος απλός, το εσωτερικό του μαγαζιού μοιάζει με σαλέ και στη μέση δεσπόζει ένα όμορφο τζάκι. Οι προνομιακές θέσεις δίπλα στο παράθυρο προσφέρουν θέα μαγική, ενώ η όλη ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή και ζεστή· οι μόνιμοι κάτοικοι και τακτικοί θαμώνες μπλέκονται με τους επισκέπτες και δημιουργείται μια ευχάριστη παρέα.

Το φαγητό: Απολαύσαμε πλούσιο ελληνικό πρωινό με αυγά μάτια σε στάκα και μπόλικο ψωμάκι στο πλάι για «βούτες» στον μελάτο κρόκο. Εξαιρετική χορτόπιτα με φύλλο που ανοίγει κάθε πρωί η κ. Άννα, ψυχή του μαγαζιού. Το φύλλο ισορροπημένο στο λάδι και τραγανό, αναδεικνύει τα αχνισμένα χορταρικά που κρύβονται στο εσωτερικό του. Η κ. Άννα φημίζεται στα Τρίκαλα Κορινθίας για τις πίτες της, οπότε δοκιμάστε χωρίς δεύτερη σκέψη τις προτάσεις της ημέρας. Τελειώσαμε το γεύμα με φέτες ψωμιού αλειμμένες με το αρωματικό και πλούσιο μέλι ελάτης «βανίλια». Το όλον μας κράτησε χορτάτους μέχρι το βράδυ. Οι λάτρεις των παραδοσιακών θα ευχαριστηθούν τα γλυκά του κουταλιού, όπως το υπέροχο φιρίκι και το σύκο που η κ. Άννα ετοιμάζει με φρούτα στην εποχή τους. Όσο για τους μερακλήδες, κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας μπορείτε να τσιμπολογήσετε κάποιον από τους πολλούς μεζέδες που προσφέρει ο κατάλογος.

Ο λογαριασμός: Ανάλογα με την όρεξη και το λόγο της επίσκεψης. Για όλα τα παραπάνω ξοδέψαμε περί τα 18 ευρώ.

Η κάβα: Ξεκινήστε από το πρωί με ένα αφέψημα όπως τσάι του βουνού (από τις πλαγιές της Ζήρειας) και συνεχίστε με ελληνικό καφέ. Από αλκοόλ μπίρες, κρασί και μια πλούσια κάβα με όλα τα σκληρά ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Στο μαγαζί μπορείτε να προμηθευτείτε χειροποίητα γλυκά του κουταλιού, βότανα, ντόπιο μέλι καθώς και είδη καπνιστού.

Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας, τηλ.: 27430-91.360.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών