ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Luna Rossa

Ξανά στο καλό ιταλικό εστιατόριο, με αφορμή τα νέα, οικονομικότερα πιάτα.

03.12.2012| Updated: 16.02.2024
Luna Rossa

Ξανά στο καλό ιταλικό εστιατόριο, με αφορμή τα νέα, οικονομικότερα πιάτα.

Η θέση: Το εστιατόριο στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία που βρίσκεται πίσω από το Ωνάσειο, στο δεύτερο παράλληλο της Συγγρού.

Η ατμόσφαιρα: Σαν στο σπίτι μας, με επίπλωση και διακόσμηση σε στυλ Ιταλίας του 1900, με 3 δωμάτια που λειτουργούν και ως πριβέ χώροι και με τεράστιους συντηρητές όπου διατηρούνται και ωριμάζουν εκατοντάδες κρασιά.

Το φαγητό: Ο σεφ Ντανίλο Πετρίνι προτείνει παραδοσιακή ιταλική κουζίνα βασισμένη σε αυθεντικές ιταλικές πρώτες ύλες που καταφθάνουν από την πατρίδα του. Ριζότο και μακαρονάδες σε άψογες εκτελέσεις αλλά και καλοδουλεμένα πιάτα με κρεατικά. Οι λάτρεις των μανιταριών θα απολαύσουν, ανάλογα με την εποχή, φρέσκιες άσπρες και μαύρες τρούφες της Acqualagna και φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι από το Abetone. Ριζότο και μακαρονάδες σε άψογες εκτελέσεις αλλά και καλοδουλεμένα πιάτα με κρεατικά. Αυτά είναι όσα γνωρίζαμε ήδη μέχρι τώρα και οι οπαδοί των κλασικών σπεσιαλιτέ δεν έχουν κανέναν λόγο ανησυχίας, γιατί και τα φιλέτα τους και τα φουά γκρα θα μείνουν στη θέση τους. Η νέα εποχή, όμως, βρίσκει το Luna Rossa να προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά δεδομένα, κι όπως κι αρκετά άλλα αγαπημένα εστιατόρια, ψάχνει και βρίσκει τρόπους για να μας κρατήσει κοντά του. Σημαντικότερη παρέμβαση το νέο, «εύκολο» μενού, που απαρτίζεται από κλασικά πιάτα αλλά και πιο μοντέρνα, βασισμένα όμως σε απλούστερα, οικονομικότερα υλικά. Για παράδειγμα η σαλάτα καπρέζε, η καρμπονάρα, τα λιγκουίνι cacio and pepe, τα άψογα φετουτσίνι με πέστο φυστικιού, είναι πιάτα που «παίζουν» μεταξύ των 8 και 12 ευρώ. Παράλληλα προσεγγίζει και τους, παραπονεμένους έως και σήμερα, λάτρεις των θαλασσινών, στήνοντας ένα δελεαστικότατο μενού με σπαρταριστά ψάρια και θαλασσινά, αποκλειστικά και μόνο τις Παρασκευές – αυτό και μόνο του εξασφαλίζει τη φρεσκάδα των εδεσμάτων. Πολύ ενδιαφέροντα πιάτα το ριζότο με αχινό και κρόκο Κοζάνης, οι τηγανιτές σαρδέλες με αυγό και τυρί, το μαγιάτικο σχάρας με σάλτσα ντομάτας.

Ο λογαριασμός: Για ένα φουλ δείπνο, από 18 έως 60 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί, ανάλογα με το τι θα επιλέξουμε.

Η κάβα: Ο σομελιέ Αλεσάντρο Πετρίνι, ο υιός, πιο ώριμος και πεπειραμένος πλέον, θα μάς κατευθύνει σε ακόμα ιδανικότερους συνδυασμούς. Μιας και το εστιατόριο εξειδικεύεται σε κρασιά από την Ιταλία, κάνει αρκετές δικές του εισαγωγές, τις οποίες μπορούμε να αγοράσουμε σε τιμή κάβας και για το σπίτι. Η λίστα με τα κρασιά ξεπερνάει τις 800 ετικέτες, εκ των οποίων αρκετές ελληνικές και γαλλικές. Κρασιά με το ποτήρι δεν θα βρούμε, πλην μιας επιλογής από κάθε χρώμα, όμως υπάρχουν λίγες, αλλά ενδιαφέρουσες εμφιαλώσεις των 375 ml. Πριν φύγετε ζητήστε να δοκιμάσετε το εξαίσιο, μυρωδάτο limoncello δικής τους εισαγωγής, το Gioia Luisa.

Επιπλέον πληροφορίες: Στο site τους μπορούμε να ενημερωθούμε για τις πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές οίνων που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς στο εστιατόριο. Δευτέρα έως Σάββατο, 19.00-23.30. Για να παρκάρετε θα δυσκολευτείτε Παρασκευές και Σάββατα, όμως υπάρχει στην περιοχή ιδιωτικό πάρκινγκ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών