ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ηλίας

Ψάρι που σπαρταράει και καλή καρδιά σε ένα κλασικό στέκι για θαλασσινά στον Πειραιά.

31.03.2011| Updated: 31.10.2023
Ηλίας

Ψάρι που σπαρταράει και καλή καρδιά σε ένα κλασικό στέκι για θαλασσινά στον Πειραιά.

Η θέση: Στο Χατζηκυριάκειο, στον δρόμο που οδηγεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η ατμόσφαιρα: Απέριττη, σχεδόν σπιτική διακόσμηση. Όλη η γειτονιά περνά μπροστά σου και ο ένας χαιρετάει τον άλλο. Τα παιδιά του Ηλία «τρέχουν» την ταβέρνα με χαμόγελο και σβέλτο σέρβις.

Το φαγητό: Σταθερή ποιότητα χρόνια τώρα. Η απλότητα με όλη της την ουσία στο πιάτο. Φέτα σφυρίδα στη σχάρα, φρεσκότατο καλαμάρι σχάρας αλλά και τηγανητό, ζουμερές ψητές γαρίδες, βραστά (κολοκύθια και πατάτες), βλίτα με μπόλικο λεμόνι, νοστιμότατη φάβα με κόκκινο πιπέρι, ρόκα και κρεμμυδάκι, φρέσκες τηγανητές πατάτες και χωριάτικη να βουτήξεις το ψωμί σε ωραίο λάδι.

Ο λογαριασμός: 25-30 ευρώ το άτομο, με κρασί χύμα και φαΐ αρχοντικό.

Η κάβα: Ελληνικά κρασιά εμφιαλωμένα και πολύ καλό χύμα λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά τη νύχτα, εκτός από το βράδυ της Κυριακής και της Δευτέρας. Υπάρχει χώρος καπνιζόντων ειδικά διαμορφωμένος με τέντα. Το πάρκινγκ στην περιοχή προϋποθέτει υπομονή ή τύχη.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Για ψάρι

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών