ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Constantia Uitsig (Cape Town)

Fusion κουζίνα με μεσογειακές πινελιές στο Cape Town; Κι όμως...

31.03.2011| Updated: 16.02.2024
Constantia Uitsig (Cape Town)

Fusion κουζίνα με μεσογειακές πινελιές στο Cape Town; Κι όμως…

Η θέση: Είκοσι λεπτά από το Cape Town, στο ακριβό προάστειο Constantia. To εστιατόριο βρίσκεται στο κέντρο της ομώνυμης κοιλάδας με συγκλονιστική θέα στον πανέμορφο αμπελώνα. Το κτήμα παράγει εξαιρετικά, λευκά κυρίως, κρασιά, μεταξύ των οποίων και ένα θαυμάσιο Chardonnay.

Η ατμόσφαιρα: Αποικιακή αλλά όχι αποικιοκρατική. Φροντισμένη διακόσμηση η οποία κάνει τον τυχερό επισκέπτη να αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού ενός καλού φίλου. Αξιοσημείωτο το smoking room, πλήρως εξοπλισμένο με Chesterfield καναπέδες, κατά τα πρότυπα του αγγλικού study, όπου κατά παράδοση αποσύρονται οι κύριοι μετά το δείπνο για πούρα και κονιάκ.

Το φαγητό: Ο αείμνηστος Franck Swainston, που χάθηκε πολύ νέος το 2009, δημιούργησε ιδιότυπες γεύσεις παντρεύοντας τη μεσογειακή κουζίνα με τις παραδόσεις και τα ευλογημένα αγαθά της Ν. Αφρικής. Δοκιμάστε τη σος από σοκολάτα και port που συνοδεύει τη στρουθοκάμηλο, έναν μαγικό συνδυασμό που παράγει μοναδικά αρώματα φρούτων του δάσους, τα οποία δεν θυμίζουν σε τίποτα τα συστατικά του. Την παράδοση του Swainston συνεχίζει επάξια ο επί δεκαετία ύπαρχός του Clayton Bell.

Ο λογαριασμός: Δύσκολα θα ξεπεράσει τα 60 ευρώ, ποσό που θα ήταν τριπλάσιο σε ένα αντίστοιχο ευρωπαϊκό εστιατόριο.

Η κάβα: Περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τοπικών κρασιών και ορισμένες ευρωπαϊκές ετικέτες. Προτιμήστε ένα Syrah, μια ποικιλία η οποία αποδίδει εξαιρετικούς οίνους στη Ν. Αφρική.

Επιπλέον πληροφορίες: Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την sticky toffee pudding με χουρμάδες και παγωτό βανίλια. Για τραπέζι, πρέπει να προνοήσετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Constantia Uitsig, Contantia 7848, Cape Town, τηλ.: +2721-794.4480.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών