ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Tony Bonanno

Απολαύστε μαφιόζικες μακαρονάδες κοιτάζοντας αφ’ υψηλού τα φασαριόζικα στέκια του Μικρολίμανου.

02.04.2011| Updated: 31.10.2023
Tony Bonanno

Απολαύστε μαφιόζικες μακαρονάδες κοιτάζοντας αφ’ υψηλού τα φασαριόζικα στέκια του Μικρολίμανου.

Η θέση: Από το κέντρο του Πειραιά, παίρνετε τον δρόμο για Καστέλλα («μηδενίζει» 2-3 φορές η αρίθμηση), περνάτε τη μεγάλη κατηφοριά για τον Ναυτικό Ομιλο, κόβετε ταχύτητα και κοιτάτε προσεχτικά στα αριστερά διότι η τρατορία είναι ολίγον σκοτεινή.

Η ατμόσφαιρα: Είμαστε στο Καστελαμάρε της Σικελίας ή μήπως στο Μπρούκλιν; Θα πρέπει να κοιτάξουμε έξω από τα δύο «βιτρινάτα» παράθυρα για να δούμε ότι φάτσα έχουμε τον Σαρωνικό. Μικρή ψηλοτάβανη η σάλα, με 12 τραπέζια και μερικά ακόμη στο πατάρι. Το σκούρο καφέ είναι το χρώμα που κυριαρχεί. Η ταπετσαρία απεικονίζει φτερά παγονιού. Αν σηκώσετε το λευκό τραπεζομάντιλο θα δείτε ότι η επιφάνεια των ξύλινων τραπεζιών καλύπτεται από μικρά πλακάκια. Στους τοίχους ασπρόμαυρες φωτογραφίες με νονούς σε διάφορα ενσταντανέ. Ασπρόμαυρες και οι (περιποιημένες) τουαλέτες, τις οποίες διακοσμούν παλιές διαφημιστικές αφισέτες. Στο CD player επανήλθε πολλές φορές το «New York, New York».

Το φαγητό: Νόστιμα φρέσκα ζυμαρικά με καλή τεχνική στο βράσιμο και θαυμάσιες σάλτσες. Επίσης, σαλάτες, ριζότι, κρεατικά και λίγα πιάτα με ψάρι ικανά να σας ενθουσιάσουν. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε ψημένη σκαρμότσα (ιταλικό τυρί), βραχάκια πατάτας με τη φλούδα περιχυμένα με τυρί φοντίνα, σαλάτα εποχής με τυρί γκοργκοτζόλα και αχλάδι, φρέσκα νιόκι με πράσο και σπανάκι, παπαρδέλες με λουκάνικο και μανιτάρια. Οι μερίδες προορισμένες για να χορτάσει ο Τόνι Σοπράνο. Must για το τέλος το σοκολατένιο τσιζκέικ, συμπαθέστατο το μπανόφι με καρύδια.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 40 ευρώ το άτομο για πλήρες γεύμα, με ποτήρι χύμα κρασί.

Η κάβα: Η λίστα περιλαμβάνει αρκετές επιλογές σε εμφιαλωμένο κρασί (το λευκό υπερτερεί), κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά υπάρχει και αξιοπρεπές χύμα. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα αφρώδη σε ποτήρι. Στο τέλος, κερασμένο το εκ Σικελίας λιμοντσέλο.

Επιπλέον πληροφορίες Ανοιχτά καθημερινά, μόνο βράδυ. Κυριακή από το μεσημέρι. Το εστιατόριο έχει παρκαδόρο, αφού, ειδικά τα Παρασκευοσάββατα, το πάρκινγκ είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αν και εφόσον καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή των σερβιτόρων, το σέρβις θα είναι ταχύτατο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών