ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Matsuhisa Athens

Όταν το Omakase σημαίνει Value for money.

07.12.2015| Updated: 22.01.2022
Matsuhisa Athens

Όταν το Omakase σημαίνει Value for money.

Omakase είναι ένα μενού, μια σειρά από πιάτα, για τα οποία δεν αποφασίζει ο πελάτης του εστιατορίου αλλά ο σεφ. Δεν είναι ένα γεύμα που στοιχίζει λιγότερο από το να επιλέξεις από το μενού a la carte, όπως είναι το degustation, αλλά περισσότερο, καθώς ο μαέστρος της κουζίνας σερβίρει τα καλύτερά του πιάτα. Ενάντια στο ιαπωνικό ερμηνευτικό λεξικό, στο Matsuhisa της Αθήνας, προσφέρεται ένα οικονομικό omakase, στο οποίο το κόστος όχι μόνο δεν είναι απαγορευτικό, αλλά αντίθετα ελκυστικό, τόσο που να επιτρέπει σε ένα ευρύτερο κοινό να βιώσει την εμπειρία ενός δείπνου εδώ.

Ο σεφ του Matshuhisa Athens στο Astir Palace της Βουλιαγμένης, Βασίλης Παπαθεοδώρου, έχει συνθέσει ένα μενού έξι πιάτων, κάποια από τα οποία είναι κλασικά και άλλα νέες επιλογές. Περιλαμβάνει πρώτο, μια μικρή ποσότητα σε sushi, σαλάτα, δυο κυρίως πιάτα και επιδόρπιο. Ελαφρώς πικάντικο sashimi σολομού με sweet chili miso, σχινόπρασο και μαύρο θαλασσινό αλάτι, αρκετά αρωματικό πιάτο, με στιλπνή σάρκα του ψαριού, σαλάτα γλυκιά και τραγανή με πίκλα από καρότο και κρεμμύδι, νούγιες σταριού, λάδι τρούφας και mirin και σάλτσα από αλεσμένο σουσάμι (ταχίνι). Επειτα έρχεται μια τριλογία σούσι, με τόνο, γαρίδα και λαβράκι, ενώ από το μενού δεν λείπει το πιάτο- οικόσημο του Nobu, ο μαύρος μπακαλιάρος. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόσφατη παραλλαγή του κλασικού αυτού πιάτου, ένα twist που κάνει το φύλλο κανταΐφι, τραγανό, απαλό και γλυκό, ενώ το ψάρι είναι μαριναρισμένο σε miso sauce, με yuzu και τζίντζερ. Το επόμενο πιάτο είναι αρνάκι ψημένο στο φούρνο με σάλτσα teriyaki και δεντρολίβανο, και σερβίρεται με πίκλα washabi, μανιτάρια και σαλάτα με baby πρασινάδες. Για το κλείσιμο σερβίρουν ένα whiskey cappuccino, ένα επιδόρπιο με 4 στρώσεις και δέκα υλικά, συμπυκνωμένη γεύση που χωράει μέσα σε ένα μικρό φλιτζάνι. Κάθε Πέμπτη στην τιμή του δείπνου συμπεριλαμβάνονται και τέσσερα ποτήρια κρασί από αξιόλογα ελληνικά κτήματα. Ηδη τα εξαιρετικά κρασιά Κυρ Γιάννη, το κτήμα Αντωνόπουλου, το Κτήμα Σκούρα και τα Ελληνικά Κελάρια έχουν αποτελέσει κορυφαίους συνοδούς των πιάτων. Το συγκεκριμένο menu ισχύει από Τετάρτη έως και Κυριακή, ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρεται από τις 14:00. Αυτό το Omakase στοιχίζει 55 ευρώ ανά άτομο και εκτός από τα παραπάνω, περιλαμβάνει και όσα εννοούνται αλλά δεν αναγράφονται σε κανένα μενού. Δηλαδή, σέρβις από συγκεντρωμένους και φυσικά ευγενικούς ανθρώπους, στο καλύτερο location της πόλης, με θέα στο φωτισμένο λιμανάκι μπροστά στο ξενοδοχείο ή στο χειμερινό, ηρεμιστικό προφίλ της θάλασσας που ανοίγεται ακριβώς πίσω από τη τζαμαρία – θα το δείτε, εφόσον πάτε πριν νυχτώσει.

Για τις δυο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα, στις 13 και στις 20 Δεκεμβρίου η ομάδα του Matsuhisa Athens έχει ετοιμάσει ένα εορταστικό μενού από τις 14.00 έως τις 18.00, εκτός από το μενού της κύριας κάρτας. Το «Chef’s Choice Menu», αποτελείται από έξι πιάτα, sushi bar αλλά και Nobu Special hot dishes, ή και τα Donburi dishes (4 επιλογές) στην τιμή των 55€. Προτείνουν μάλιστα το Chef’s Choice Menu να το συνοδεύσετε με κάποιο από τα signature κοκτέιλ. Υπόσχονται δε επιπλέον γιορτινή ατμόσφαιρα με retro jazz, από την δεκαετία του ‘60 και του ‘70.

Matsuhisa Athens, Απόλλωνος 40, Αστέρας Βουλιαγμένης, 210 8960510

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών