ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Da Bruno

Φημισμένο ιταλικό στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου.

25.09.2013| Updated: 16.02.2024
Da Bruno

Φημισμένο ιταλικό στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου.

Η θέση: Στην Αγίου Αλεξάνδρου, τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει την αγορά του Παλαιού Φαλήρου.


Η ατμόσφαιρα: Προσεγμένη και ήρεμη. Η διακόσμηση λιτή και η αισθητική κλασική. Ο κόσμος συγκεντρωμένος ως επί το πλείστον στη «βεράντα» ένεκα καλού καιρού. Οι σερβιτόροι της παλιάς σχολής, ευγενικοί, προσεγμένοι και καλά εκπαιδευμένοι ώστε να μας βοηθήσουν με τις επιλογές μας.

Το φαγητό: Ο κατάλογος μεγάλος, χωρίζεται σε ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, πίτσες, ζυμαρικά (φρέσκα και έτοιμα), πιάτα της ώρας, της σχάρας, ψάρια, τυριά και γλυκά. Ξεκινήσαμε με μια σαλάτα caprese, με αρωματική ντομάτα και βουβαλίσια μοτσαρέλα, και ένα πιάτο vitello tonnato ήτοι λεπτοκομμένο ψητό μοσχάρι καλυμμένο από μια ελαφριά σάλτσα τόνου. Στα κυρίως επιλέξαμε ζυμαρικά. «Αl polo», ταλιατέλες με ζουμερές μπουκιές κοτόπουλου και σάλτσα ντομάτας με κρέμα γάλακτος· απλή γεύση, πλυμμηρισμένη με παιδικές αναμνήσεις. Τα φρέσκα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς σε συνδυασμό με καραβίδες, φρέσκια ντομάτα και σκόρδο ανακηρύχθηκαν το καλύτερο πιάτο της βραδιάς – οι πρώτες ύλες καλές φρέσκες και το μαγείρεμά τους σωστό. Θα επιστρέψουμε για τις πένες Da Bruno που πρότειναν οι φίλοι μας στο Instagram (ακολουθήστε μας εδώ @gastronomos_ ).


Για το τέλος, γλυκό! Εξαιρετική η αφράτη τιραμισού με καλοδουλεμένη κρέμα μασκαρπόνε και σαβαγιάρ νοτισμένα όσο πρέπει από τον καφέ. Δοκιμάσαμε και το σεμιφρέντο αμυγδάλου, ωστόσο η μάχη με την τιραμισού αποδείχθηκε άνιση. Η βραδιά μας έκλεισε υπέροχα με δροσερό λιμοντσέλο, κέρασμα του μαγαζιού.

Ο λογαριασμός: Για όλα τα παραπάνω δώσαμε 60 ευρώ μαζί με μια μπίρα και ένα ποτήρι κρασί.

Η κάβα: Ενημερωμένη λίστα με ιταλικά και ελληνικά κρασιά και μεγάλη ποικιλία σε ιταλικές γκράπες.

Επιπλέον πληροφορίες: Στον κατάλογο θα βρείτε και μια σειρά πιάτων που διατίθενται σε μικρότερες μερίδες και χαμηλότερες τιμές προκειμένου να δοκιμάσετε περισσότερα πιάτα. Το εστιατόριο δεν διαθέτει πάρκινγκ και έτσι θα πρέπει να ψάξετε στα γύρω στενά. Αν διαμένετε στην περιοχή του Π. Φαλήρου, δοκιμάστε και την υπηρεσία ντελίβερι. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 1 μ.μ. έως 1 π.μ.

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 98 18 959.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών