ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Κρεατοπωλείον

Εστιατόριο κρέατος, εχμ, δηλαδή ψησταριά αξιώσεων, με ζουμερά και καλοψημένα κρεατικά, στην Πειραϊκή.

04.12.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Χαριτωμένη Βόντα
Το Κρεατοπωλείον

Εστιατόριο κρέατος, εχμ, δηλαδή ψησταριά αξιώσεων, με ζουμερά και καλοψημένα κρεατικά, στην Πειραϊκή.

Η θέση: Στην Πειραϊκή, λίγο μετά την Πλατεία Φρεαττίδας. Η θέα προς τη θάλασσα είναι απεριόριστη σχεδόν από κάθε τραπέζι του εστιατορίου.

Η ατμόσφαιρα: «Καθαρή», είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, λόγω του λευκού-κρεμ χρώματος που κυριαρχεί σχεδόν παντού, με λίγο μαύρο στους τοίχους και κόκκινο σε ρόλο ενδιαφέρουσας λεπτομέρειας. Μεγάλες, άνετες καρέκλες και τραπέζια, γρήγορο και ευγενέστατο σέρβις, και σωστή ροή στα πιάτα, ακόμα κι αν η παραγγελία είναι σχετικά μεγάλη και περίπλοκη.

Το φαγητό: Ωδή στο κρέας, σε κάθε του μορφή. Αξίζει, στο σημείο αυτό, να πω πως όταν είχε ανοίξει για πρώτη φορά εστιατόριο στο ίδιο σημείο, πριν από περίπου 4 χρόνια, λεγόταν Menta Piperata και ήταν ένα σχεδόν κλασσικό ιταλικό-μεσογειακό εστιατόριο, με πολύ καλό φαγητό, το οποίο τιμούσαμε συχνά-πυκνά. Ως τέτοιο, και παρά το καλό του φαγητό, άντεξε μόλις ένα χρόνο -στο ενδιάμεσο ενέσκυψε η κρίση και χρειάζονταν δραστικές λύσεις, οι οποίες πήραν τη μορφή αλλαγής κατεύθυνσης.

Πικάντικο κοτόπουλο με πιπεριές, τυλιγμένο σε τραγανή πίτα.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2010 με σεφ τον Σταμάτη Κολόμπαρη, γεννήθηκε το Κρεατοπωλείον, εστιατόριο κρέατος, με κλασικά αλλά και πιο ευφάνταστα κυρίως πιάτα, όλα πρωτεϊνούχα, αρκετές σαλάτες και ορεκτικά, όλα επιλεγμένα έτσι ώστε να ταιριάζουν γευστικά με το κρέας.

Στην τελευταία μας επίσκεψη τιμήσαμε:

χάμπουργκερ…

και σουβλάκια (νοστιμότατα και σωστά ψημένα)…

κοτόπουλο με μουστάρδα (ευχάριστη έκπληξη)…

σαλάτες διάφορες (ολόφρεσκιες)…

και γιαουρτλού, το οποίο, αν και νόστιμο, με απογοήτευσε κατά τι: το γιαούρτι και η σάλτσα του ήταν δείγμα, όπως και τις προηγούμενες 1-2 φορές που το έχω παραγγείλει -σε αυτά τα θέματα, η σωστή αναλογία είναι, προφανώς, θέμα γούστου, παρόλα αυτά, αν ένα πιάτο αξιώνει να ονομάζεται γιαουρτλού, νομίζω πως θα πρέπει να έχει κάτι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας (το πολύ) γιαούρτι. Προτείνω έξτρα σε μπολάκι, για τους παράξενους, όπως η γράφουσα. Κατά τα λοιπά η γεύση, τόσο του κεμπάπ όσο και της σάλτσας, πολύ καλή.

Ο λογαριασμός: Περί τα 18 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Περίπου 30 ετικέτες, επί το πλείστον ελληνικές (από 14 ως 33 €), και τουλάχιστον 8 σε ποτήρι (από 3,50 €).

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας), από τις 4 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, Σαββατοκύριακο 1-12.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών