ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Launderette

Ένα μικροσκοπικό μπιστρό στο Κολωνάκι για καφέ, απεριτίφ και ελαφριά γεύματα.

26.04.2011| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Launderette

Ένα μικροσκοπικό μπιστρό στο Κολωνάκι για καφέ, απεριτίφ και ελαφριά γεύματα.

Η θέση: Στη Βουκουρεστίου, μια ανάσα κάτω από τη Σόλωνος, ανάμεσα σε εμπορικά καταστήματα, χλιδάτες βιτρίνες, κυρίους με χαρτοφύλακες και ακριβά αυτοκίνητα.

Η ατμόσφαιρα: Θα μπορούσε να είναι σκηνικό από γαλλική ταινία. Το κατάστημα λειτουργούσε ως καθαριστήριο μέχρι που μεταμορφώθηκε σε ένα ρομαντικό χώρο για καφέ και τσιμπολόγημα. Ζεστή σάλα, φιλόξενη μπάρα και λίγα ξύλινα τραπεζάκια, μπροστά στην τζαμαρία και στα ενδότερα.

Το φαγητό: Ο κατάλογος είναι κάπως σφιχτός, όμως εμπλουτίζεται με πιάτα ημέρας. Δοκιμάσαμε μια κόκκινη τραχανόσουπα που μας κίνησε το ενδιαφέρον – πληθωρική και ιδανικά καυτερή. Η κλασική πάστα με σολομό και βότκα, σχετικώς mainstream αλλά χωρίς τσιγκουνιές στο ψάρι, ευχαρίστησε την παρέα. Πήραμε ακόμη μια πίτσα, κάπως ερασιτεχνική, με πολύ λεπτή ζύμη σαν αραβική πίτα και καλής ποιότητας υλικά στην επικάλυψη. Καλοψημένο ήταν το φιλέτο γλώσσας πάνω σε στρώμα λαχανικών στη λαδόκολλα, ζουμερό και ελαφρύ, ιδανικό για βραδινό.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20-25 € το άτομο για φαγητό και ποτό.

Η κάβα: Ελληνικά και ευρωπαϊκά κρασιά, ωραία κοκτέιλ και αρκετά ουίσκι.

Επιπλέον πληροφορίες: Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, εκτός Κυριακής που παραμένει κλειστό. Το Σάββατο ανοίγει στις 10 και κλείνει στις 9 μ.μ. και τη Δευτέρα είναι ανοιχτό μέχρι τις 8 μ.μ. Για τη στάθμευση στην περιοχή θα εξυπηρετηθείτε από τα ιδιωτικά parking, ενώ, αν δεν θέλετε να πάρετε αυτοκίνητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπλε γραμμή του μετρό, στάση Σύνταγμα.

Βουκουρεστίου 34, Κολωνάκι, τηλ.: 210-33.90.750.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών