ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Koi

Σούσι που δεν το πληρώνεις χρυσό, στο κέντρο της Αθήνας

06.05.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Koi

Σούσι που δεν το πληρώνεις χρυσό, στο κέντρο της Αθήνας

Η θέση: Στο Σύνταγμα, κοντά στην πιάτσα με τα λοιπά μπαρ και εστιατόρια και με τα «ανταγωνιστικά» ασιατικά γύρω από την οδό Απόλλωνος.

Η ατμόσφαιρα: Ο πολύς κόσμος και οι συνεχείς εναλλαγές στα τραπέζια δημιουργούν μικροεμπλοκές στο σέρβις, που όμως παραμένει φιλικό και γρήγορο.

Το φαγητό: Από τον μικρό κατάλογο -βολικό, επιταχύνει και τις παραγγελίες- διαλέξαμε τις ποικιλίες, την Koi Combo, με επιλογή 14 κομματιών από μάκι, νιγκίρι και σασίμι (8,50 €), τη Maki Lovers με 18 ρολά (12 €) και τη Salmon Mix με 14 ρολά, αλλά και νιγκίρι και σασίμι σολομού (10,50 €). Πήραμε επίσης το California Dream, έξι ρολά με αγγούρι, αβοκάντο και καβούρι (3 €), όπως και μια μερίδα νιγκίρι με λαβράκι (4 κομμάτια, 4 €), ενώ τσιμπολογήσαμε κι αυτά τα ωραία edamame beans, τα πράσινα φασόλια σόγιας με χοντρό αλάτι. Χωρίς εξαίρεση, ήταν όλα πολύ καλά, «αφρός» – γι’ αυτό ίσως εύκολα θα τρώγαμε μετά από ένα σουβλάκι! Οι πιατέλες με τα combo στο «ΚΟΙ» έφταναν, άδειαζαν στο λεπτό, αλλά η αίσθηση ανικανοποίητου ήταν ίδια. Μην παρεξηγηθώ, ό,τι δοκιμάσαμε ήταν περίφημο.


Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 15 ευρώ το άτομο με ποτό.

Η κάβα: Σάκες, μπίρα και δυο επιλογές σε εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί.

Επιπλέον πληροφορίεςΑνοιχτά καθημερινά από τις 12 μέχρι τα μεσάνυχτα. Δύσκολο το παρκάρισμα, καλύτερα να εξυπηρετηθείτε από το σταθμό μετρό του Συντάγματος. Δεν γίνονται κρατήσεις, οπότε περιμένεις στην ουρά για να εξυπηρετηθείς, με τις μεγάλες παρέες να δυσκολεύονται περισσότερο αφού ο χώρος είναι μικρός και τα περισσότερα τραπέζια για δύο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών