ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ντεμέκ

Εκλεκτές γεύσεις σε προσιτές τιµές στο παρεΐστικο μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

19.05.2014| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Ντεμέκ

Εκλεκτές γεύσεις σε προσιτές τιµές στο παρεΐστικο μεζεδοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η θέση: Ενα µεζεδοπωλείο στην όµορφη πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας (καλά κρυµµένο µυστικό των γκουρµέ της πόλης).

Η ατμόσφαιρα: Ο Γιάννης Λαζαρίδης και η παρέα του τα έβαλαν κάτω και είδαν ότι µαζί µπορούν να καταφέρουν αυτό που για κάποιους είναι ανομολόγητο όνειρο: ένα παρεΐστικο µαγαζί, όπου δουλεύουμε με τους φίλους μας, με κέφι, χωρίς άγχη και γκρίνιες. Μάγειρες οι δύο, καπάτσοι µε τα οικονοµικά οι υπόλοιποι, δουλευταράδες όλοι, κι έτσι δηµιούργησαν το «Ντεµέκ». Η ατµόσφαιρα είναι… ντεµέκ, σε κάνει δηλαδή µια ευχάριστη βόλτα προς τα πίσω, σε εποχές που τα µαγαζιά πληµµύριζαν φοιτητές και ανέβλυζαν ανεµελιά: τετράγωνα µαρµάρινα τραπεζάκια, ξύλινες καρέκλες, τσίγκινα δοχεία για τις χαρτοπετσέτες και τα µαχαιροπίρουνα, παρέες που δύσκολα ξεχωρίζουν («αυτός δεν καθόταν πριν µε εκείνους;»). Και από το παράθυρο χαζεύεις τη δουλειά στην κουζίνα και ακούς τα γέλια του Ορέστη στη λάντζα. Αχ, και να ’χαµε ένα τέτοιο µαγαζί.

Το φαγητό: Λίγα πιάτα και καλά, καλή ρακή και κρασί από φίλους παραγωγούς και τιµές της εποχής. Δοκιµάσαµε διάφορα, πίνοντας µια ωραιότατη Ζίτσα. Η πολίτικη σαλάτα λάχανου ήταν πολύ καλή και όσο πρέπει πικάντικη, το ίδιο και η κρύα φακοσαλάτα που σερβίρεται µε απάκι ελαφρώς σοταρισµένο στο τηγάνι. Το µοσχαρίσιο συκώτι µε θυµάρι έλιωνε στο στόµα, όπως και οι πατατούλες baby µε στακοβούτυρο και λουκάνικο. Ωραία ήταν και η χοιρινή τηγανιά σβησµένη µε ρακόµελο, όπως και οι τηγανητές πατατόφλουδες που έρχονται µε µπόλικο τυρί τριµµένο, έτσι για έξτρα τύψεις. Στο κοτόπουλο σβησµένο µε µπίρα «ακουγόταν» λίγο περισσότερο από όσο θα έπρεπε η µουστάρδα, αλλά η σαλτσούλα του ήταν ό,τι έπρεπε για βουτιές µε το ψωµί (ωραία έκπληξη το ότι προσφέρεται και µαύρο, και άσπρο).

Ο λογαριασμός: Εδώ τρως σαν βασιλιάς µε 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Χύμα κρασί, μπίρες, ούζο, τσίπουρο.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 4.30 μ.μ μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Το Σάββατο και την Κυριακή ανοίγουν 1.30 μ.μ. Το πάρκινγκ είναι σχετικά εύκολο στα γύρω στενά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών