ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Facce Strane

Το ιταλικό που δικαιολογεί την καλή διαδικτυακή του φήμη με το φαγητό του.

02.06.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Facce Strane

Το ιταλικό που δικαιολογεί την καλή διαδικτυακή του φήμη με το φαγητό του.

Η θέση: Σε κεντρικότατο σηµείο (απέναντι από το ξενοδοχείο «Κάραβελ»).

Η ατμόσφαιρα: Διώροφο, ωραία στημένο μαγαζί, με όμορφα διακοσμητικά στους τοίχους και απλές αποχρώσεις. Μοιάζει με εσωτερικό σπιτιού της Αθήνας των 60’s.

Το φαγητό: Λειτουργεί σαν all day καφέ-εστιατόριο, προσφέροντας από σάντουιτς και φοκάτσιες σε διάφορες παραλλαγές για πρωινό και παραδοσιακά ιταλικά γλυκά για το απογευµατινό break µέχρι µπιφτέκι από black angus για ένα ωραίο δείπνο. Εµείς δοκιµάσαµε λίγα και καλά. Ξεκινήσαµε µε πράσινη σαλάτα µε κατίκι ∆οµοκού και κλασική βινεγκρέτ, η οποία ήταν µια χαρά και πληθωρική σε ποσότητα. Το καρπάτσιο σολοµού που ακολούθησε ήταν εξαιρετικό και επιτέλους το ψάρι δεν ήρθε κοµµένο σε ανεπαίσθητες φλούδες, όπως συνηθίζεται σε πολλά εστιατόρια, αλλά χοντρούτσικο, να το τρως και να το καταλαβαίνεις. Ηταν ένα ζεστό βράδυ, οπότε αποφασίσαµε να αποφύγουµε το κρέας. Για κύριο πιάτο διαλέξαµε δύο απλές µακαρονάδες, µία κλασική ντοµάτα-µοτσαρέλα-βασιλικό και µία καρµπονάρα µε κολοκυθάκι, η καλύτερη παραλλαγή της γνωστής συνταγής. Ηταν και οι δύο πολύ καλές, τα ζυµαρικά «κρατούσαν», η σάλτσα ντοµάτας ήταν νόστιµη και µυρωδάτη και η καρµπονάρα χωρίς περιττές κρέµες. Θέλαµε πολύ να δοκιµάσουµε για κλείσιµο το δηµοφιλές semifreddo al cioccolato ή το τιραµισού (που τόσο έχει φωτογραφηθεί στα social media), αλλά δεν είχαµε κρατήσει άλλο χώρο.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 ευρώ το άτοµο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Προσφέρει house wine (μοσχοφίλερο και ασύρτικο) και ποικιλία από μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 9 π.μ. έως και τη 1 π.μ. Εξυπηρετεί το μετρό, κατεβαίνετε στη στάση Ευαγγελισμός.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών