ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Chefi

Ελληνική κουζίνα με διεθνή αέρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι.

07.07.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Chefi

Ελληνική κουζίνα με διεθνή αέρα σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι.

H θέση: Mια παλιά μονοκατοικία ανακαινισμένη άψογα, με έναν πανέμορφο κήπο, σε ένα ήσυχο δρομάκι στο Χαλάνδρι.

Η ατμόσφαιρα: Η πρώτη εντύπωση από το νέο «Chefi» είναι εντυπωσιακή. Ειδικά όταν το βλέμμα πέσει στις λεπτομέρειες. Τα πιάτα, τα βοηθητικά τραπεζάκια με υπέροχα πλακάκια, τα handmade φωτιστικά αποτελούν ιδιαίτερες πινελιές. Ακόμη και το όνομα, που συνδυάζει τη λέξη chef και το όνομα της ιδιοκτήτριας, Έφης, δείχνει παιχνιδιάρικη διάθεση. Η Έφη, με σπουδές στη Βοστώνη και στο Σαν Φρανσίσκο, δούλεψε αρκετά χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες πριν αποφασίσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Σπούδασε σε σχολή μαγειρικής και μαζί με τον σεφ Αλέξανδρο Κοσσυβάκη ξεκίνησαν να κάνουν personal chef service σε σπίτια.

Το φαγητό: Το «Chefi» συνοψίζει όλα όσα ζητάς από ένα εστιατόριο: ωραίο περιβάλλον, άψογο σέρβις, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, σεβασμό στον πελάτη και στην τσέπη του, και μια αυθεντική διάθεση εξωστρέφειας και κοσμοπολιτισμού. Η κάρτα τους πατάει γερά στον πλούτο της Μεσογείου και λοξοκοιτάζει στη διεθνή κουζίνα.

Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό και όμορφα παρουσιασμένο – πρέπει να χορταίνει και το μάτι: σολομό τατάκι ελαφρώς περασμένο από το γκριλ, με σος ponzu (μια πιο γλυκιά σόγια σος), σπανάκι και μους από αβοκάντο – άψογος. Δροσερή σαλάτα με ρόκα, καρπάτσιο κολοκυθιού, ντρέσινγκ με τζίντζερ και φιλέτο μοσχάρι, άψογα ψημένο και ζουμερό. Σεβίτσε λαβράκι με βινεγκρέτ από σέλερι, ξινόμηλο και κουσκούς λαχανικών – πιάτο απίστευτης ισορροπίας γεύσεων. Από τα κύρια επιλέξαμε τις ψητές γαρίδες με σάλτσα μπισκ, πουρέ κολοκύθας, μους φέτας και τραγανό τσορίθο, καθώς και το τέλεια ψημένο μοσχαρίσιο αντρεκότ με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Επιδέξιος μάγειρας ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης, παίζει ωραία με τις πρώτες ύλες, χωρίς να αλλοιώνει την καθαρότητα των γεύσεων.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 € το άτομο με φαγητό και ποτό.

Επιπλέον πληροφορίες: Σε λίγες μέρες λειτουργήσει και το κοκτέιλ μπαρ του κήπου, όπου θα μπορεί κανείς και να τσιμπήσει.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών