ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Ρόδι (πρώην «Αγκόπ»)

Σουβλάκι, λεχματζούν, ισλί κιουφτά, σις ταβούκ και άλλες νοστιμιές φτιαγμένες με συνταγές εξ Αρμενίας.

04.05.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μελίνα Γκικοπούλου
Το Ρόδι (πρώην «Αγκόπ»)

Σουβλάκι, λεχματζούν, ισλί κιουφτά, σις ταβούκ και άλλες νοστιμιές φτιαγμένες με συνταγές εξ Αρμενίας.

Η θέση: Η Ρόδου είναι κεντρικός δρόμος στα Σεπόλια, κάθετος στη Δυρραχίου. Δεν είναι δύσκολο να το βρούμε: βάζουμε σημάδι το πρώην καπνεργοστάσιο.

Η ατμόσφαιρα: Μεγάλα, ευρύχωρα, ξύλινα τραπέζια σε έναν χώρο που δίνει την αίσθηση οικογενειακής ταβέρνας, η οποία ωστόσο δεν σε προϊδεάζει για την ποιότητα και την ωραία ποικιλία του φαγητού.

Το φαγητό: Μια μυρωδιά παίρνουμε από την ουρά των πελατών που συνωστίζονται μπροστά στον πάγκο. Και μπορεί τα τυλιχτά σουβλάκια του να είναι νόστιμα, όμως αξίζει να δοκιμάσετε το φρεσκοφτιαγμένο ταμπουλέ, τη δική τους ρώσικη σαλάτα, οπωσδήποτε το αέρινο λεχματζούν, το ισλί κιουφτά, τα υπέροχα κεμπάπ και το σις ταβούκ, όλα βασισμένα σε αρμένικες συνταγές.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσουμε γύρω στα 30 ευρώ (χωρίς τα ποτά) το ζευγάρι, αν επιλέξουμε ένα γεύμα με σαλάτα, ορεκτικά και κυρίως πιάτα. Υπάρχει βέβαια κι η επιλογή του τυλιχτού που απλοποιεί τη κατάσταση και είναι πιο οικονομική.

Η κάβα: Για τη χώνεψη δοκιμάστε το φυσικό ανθρακούχο νερό από τα υψόμετρα της Αρμενίας. Επίσης αξίζει μια δοκιμή στο κρασί από ρόδι που συνηθίζουν να πίνουν οι Αρμένιοι. Κατά τα άλλα, μπίρες, 2-3 εμφιαλωμένα κρασιά, χύμα κρασί ή ούζο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από τις 11.30 το πρωί. έως τις 12.30 π.μ. Κάνει και ντελίβερι στις γύρω περιοχές.

Κρέοντος 163 και Ρόδου 179, Σεπόλια, τηλ.: 210-51.54.376, 51.27.444.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών