ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Rakkan

Ιαπωνική fusion σε ειδική τιμή για το μεσημέρι στο δημοφιλές bar restaurant της Κηφισιάς.

15.01.2015| Updated: 16.02.2024
Rakkan

Ιαπωνική fusion σε ειδική τιμή για το μεσημέρι στο δημοφιλές bar restaurant της Κηφισιάς.

Η θέση: Βρίσκεται στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Μελά της Κηφισιάς. Η διάφανη πρόσοψή του αποκαλύπτει ένα λαμπρό εσωτερικό μινιμαλισμό.

Η ατμόσφαιρα: Το αρχιτεκτονικό γραφείο Κ-studio έχει την επιμέλεια και ευθύνεται για την εντυπωσιακή γεωμετρική εγκατάσταση στο ταβάνι, που αποτελείται από 9.500 ξύλινους κύβους. Κυριαρχούν το γκρι και το μαύρο χρώμα, λιτά σερβίτσια, προσεγμένη αισθητική. Το μεσημέρι η σάλα είναι ήσυχη, ενώ το βράδυ έχει μουσική και συνήθως αρκετό κόσμο.

Το φαγητό: Ιαπωνική- fusion κουζίνα από τον Joe Kurauchi. Δημοφιλή πιάτα, όπως ο “μαύρος μπακαλιάρος” (black cod) σε πολύ καλή εκτέλεση και μεγάλη ποικιλία σε σούσι, το οποίο έχει την τιμητική του. Δοκιμάσαμε το μεσημεριανό μενού 5 πιάτων Umami, το οποίο προσφέρεται σε τρεις εκδοχές με εξαιρετικά δελεαστικό αντίτιμο. Ελαφρώς πικάντικη σούπα ντομάτας με γαρίδα, ένα ροζέ πυκνό ζουμί με ψιλό γαριδάκι και ωραία δροσερή αίσθηση από αγγούρι είναι η πρόταση του ενός μενού ή κλασική μίσο σούπα με κομματάκια χοιρινού και φρέσκο κρεμμυδάκι σε έναν διαυγή ζωμό, η πρόταση για σούπα του άλλου. Πολύ χορταστική μερίδα στην τεμπούρα λαχανικών με γαρίδες και ενδιαφέρουσα η τηγανισμένη σε χυλό γλυκοκολοκύθα, από την ποικιλία των λαχανικών. Ξεχωρίσαμε τον τόνο Aburi, με ντοματίνια,τραγανό κρεμμύδι και αρωματική σάλτσα με σχοινόπρασο. Οι φανατικοί του ψαριού μπορούν να απολαύσουν την πρόταση του Umami νο 3, δηλαδή black cod μαριναρισμένο σε σάλτσα Saikyo Miso, που του δίνει μια υφάλμυρη γλύκα. Το αντίστοιχο κυρίως πιάτο στο μενού νο 1 είναι κοτόπουλο teriyaki, ιδιαιτέρως νόστιμο, με σάλτσα που το κάνει πιο ζουμερό χωρίς να καλύπτει τις γεύσεις. Συνοδεύεται από νούγιες ρυζιού. Η πρόταση του μενού νο 2 είναι ιδανική για τους πιστούς του sushi, με ποικιλία από sashimi ( λεπτή κοπή φιλέτου) επιλογή του σεφ, ποικιλία από 9 τεμάχια nigiri (λεπτή κοπή φιλέτου μαζί με ρύζι) και επίσης ρολά 4 ειδών, με σολομό, τόνο, California (με καβούρι και αβοκάντο) και μια δική τους πρόταση, το Crazy Roll. Ειδική αναφορά κάνουμε στα γλυκά, είναι πληθωρικά. Μιφέιγ με ελαφριά κρέμα και σάλτσα από κόκκινα φρούτα ή μια σύνθεση εξ ολοκλήρου σοκολατένια. Καλά υλικά, δουλεμένες κρέμες, ωραίες υφές.

Ο λογαριασμός: Η προσφορά για το μεσημεριανό μενού (το οποίο σερβίρεται καθημερινά από τη 13.00 έως τις 18.00) είναι 35 ή 45 ευρώ για 4 πιάτα με ένα ποτήρι κρασί για το Umami νο1 και νο 3, ενώ την ποικιλία από sushi κοστίζει 40 ευρώ το άτομο. Για δείπνο, χωρίς κρασί, υπολογίστε περί τα 45 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Υπάρχει μεγάλη λίστα κρασιών από διεθνή και ελληνικό αμπελώνα, όπως και σάκε. Επίσης, όσοι έχουν δοκιμάσει τα κοκτέιλ τους, υποστηρίζουν πως είναι μια καλή επιλογή πριν από το γεύμα. Με το μεσημεριανό μενού συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι Pinot Grigio.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί. Η κουζίνα κλείνει μετά τα μεσάνυχτα. Θα παρκάρετε εύκολα στο νέο δημοτικό πάρκινγκ της Κηφισιάς, λίγα μέτρα από το εστιατόριο ή σε ιδιωτικά πάρκινγκ στην περιοχή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών