ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γάιδαρος

Ενα μπαρ που ξέρει από φαγητό.

20.01.2015| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Γάιδαρος

Ενα μπαρ που ξέρει από φαγητό.

Η θέση: Κατεβαίνεις στη στάση του μετρό Πανεπιστήμιο και ανηφορίζεις με κατεύθυνση το Κολωνάκι. Ύστερα από πέντε λεπτά χαλαρού βηματισμού και λίγο πριν η κεντρικότατη Σκουφά συναντήσει την πλατεία Κολωνακίου, θα βρεθείς στον Γάιδαρο.
image
Η ατμόσφαιρα: Καλαίσθητος χώρος σε γήινες αποχρώσεις, διακοσμημένος με ξύλο, δέρμα κι εντυπωσιακά φωτιστικά στο ταβάνι και τους τοίχους. Η ζεστασιά του μακρόστενου μπαρ με τον ημιόροφο, σε μεταφέρει νοερά σε μια άλλη εποχή. Οσο πέφτει η νύχτα, η μουσική (φανκ, σόουλ, τζαζ) «τσιμπάει» σε ντεσιμπέλ κι η διάθεση ανεβαίνει.


Το φαγητό: Το φαγητό που σερβίρει ο Γάιδαρος ξεφεύγει από την πεπατημένη του μπέργκερ και του κλαμπ σάντουιτς. Εδώ το κόνσεπτ είναι φρεσκομαγειρεμένο comfort food με έμφαση στα καλά ελληνικά προϊόντα. Ακόμη και τα σάντουιτς που θα βρεις στον κατάλογο έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, όπως το αγαπημένο μου ζεστό ανοιχτό σάντουιτς με μανιτάρια σοταρισμένα με ούζο και θυμάρι, γραβιέρα Κρήτης και ελληνικό παστράμι. Για κυρίως επέλεξα τις πένες με κιμά από χωριάτικα λουκάνικα, ένα πιάτο που, απλώς, δεν θες να μοιραστείς. Στο μενού προστέθηκαν επίσης η σαλάτα με φακές, λιαστή ντομάτα, κόκκινη πιπεριά, αυγό ποσέ και λαδολέμονο αντσούγιας, που από μόνη της είναι ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα. Μια φίλη προτίμησε για να ζεσταθεί τη σούπα ημέρας, μια κολοκυθόσουπα με κύμινο. Φάγαμε γρήγορα, ενώ το μαγαζί γέμιζε από παρέες που έρχονταν για ένα early κοκτέιλ τσιμπολογώντας τα σπιτικά κρουτόν με καπνιστή πάπρικα, για καφέ και γλυκό ή για φαγητό.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 15 – 20 € το άτοµο για φαγητό.

Η κάβα: Ο προσανατολισμός του Γάιδαρου είναι καθ’ όλα ελληνικός. Την κάβα του πλαισιώνουν 24 ελληνικά κρασιά, 8 ελληνικοί ζύθοι και μια σειρά από κοκτέιλ φτιαγμένα με ελληνικά προϊόντα, όπως ρακή, μαστίχα Χίου, ούζο και κονιάκ. Εξ αυτών, δοκιμάσαμε το «ντέι ντέι», που περιέχει γάλα γαϊδούρας και μαστίχα και.. μείναμε με το στόμα ανοικτό.

Επιπλέον πληροφορίες: Το all-day bar είναι ανοικτό καθημερινά από τις 10.00 π.μ. έως τις 02.30 π.μ. Η κουζίνα σημειωτέον, κλείνει στις 23.00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών