ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Cookoovaya

Γαστρονομικός πρωταθλητισμός από τους Βαγγέλη και Σπύρο Λιάκο, Περικλή Κοσκινά, Νίκο Καραθάνο και Κλεομένη Ζουρνατζή.

27.01.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Cookoovaya

Γαστρονομικός πρωταθλητισμός από τους Βαγγέλη και Σπύρο Λιάκο, Περικλή Κοσκινά, Νίκο Καραθάνο και Κλεομένη Ζουρνατζή.

Η θέση: Βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στο στενό της Χατζηγιάννη Μέξη, 5 μόλις λεπτά περπάτημα από τη στάση του Μετρό «Ευαγγελισμός».

Η ατμόσφαιρα: O χώρος έχει κάτι κλασικό χωρίς να είναι παλιομοδίτικος, είναι λουσάτος χωρίς να είναι υπερεπιτηδευμένος. Θυμίζει καλή αστική τρατορία της Ρώμης. Ωραία δουλειά. Εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής πάτωμα, ενδοδαπέδια θέρμανση, θαυμάσια ανοιχτόχρωμη μπουαζερί στους τοίχους, σωστός φωτισμός. Το κεντρικό μέρος της σάλας βλέπει μέσω ενός μακρόστενου παραθύρου στην κουζίνα. Επίσης έχουν ροτισερί, ένα είδος μοντέρνου «ξυλόφουρνου» (χωρίς ξύλα), σχάρες με κάρβουνα, φριτέζες, πλάκες, εστίες γκαζιού.

Το φαγητό: Αυτό που υπόσχονταν οι μάγειρες της Cookoovaya, δηλαδή φαγητό που σέβεται και απογειώνει την πρώτη ύλη και τον παραγωγό της, το έφεραν εις πέρας και με το παραπάνω. Από το καλωσόρισμα, το πιατάκι με το βούτυρο και το τρίμμα αυγοτάραχου να απλώσεις στο ζεστό ψωμί, μέχρι το κατσικάκι με τον τραχανά, την καρμπονάρα με το αυγό άθικτο στο κέντρο, το ωραιότερο κοντοσούβλι που μπορείς να φανταστείς και το κοτόπουλο στη σούβλα που σερβίρεται με κρέπα από ποικιλία μανιταριών και λαχανικών, η γεύση παραμένει απόλυτος πρωταγωνιστής. Και όμως, δεν είναι μόνο το φαγητό αυτό που μας ενθουσίασε στην Cookoovaya. Θα ξαναπάμε για την ασφάλεια και τη φροντίδα του πολύ καλού σέρβις, για την ανοιχτή κουζίνα της δημιουργίας, για τη φιλόξενη σάλα με τον ευρωπαϊκό αέρα και το αθηναϊκό φως, θα ξαναπάμε και για το ετερόκλητο, ζωηρό κοινό.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25 – 40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Η Cookoovaya διαθέτει ήδη τέσσερις ποικιλίες από το δικό της house wine – 2 λευκά, 1 κόκκινο και 1 ροζέ – οι οποίες οινοποιούνται στο οινοποιείο Γκιρλέμη στο Δομοκό. Ο στόχος είναι οι ποικιλίες να φτάσουν τις 10 λίαν συντόμως. Την κάβα πλαισιώνουν επίσης και 130 ετικέτες από τον παγκόσμιο αμπελώνα που αποτυπώνουν όλες τις γεωγραφικές ζώνες και ποικιλίες.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο διαθέτει ιδιωτικό parking και υπάρχει άνθρωπος του μαγαζιού που παραλαμβάνει το όχημά σας. Η κουζίνα είναι ανοικτή καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τη 1 μ.μ. ως τη 1 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών