ΕΞΟΔΟΣ

Εθνικ και παγωτό καϊμάκι

Εξαιρετικό phad-thai, δηλαδή το δημοφιλές ταϊλανδέζικο πιάτο με τηγανητά ρυζομακαρόνια, φασολάκια και αυγό, κοτόπουλο με κόκκινο κάρι, κοτόπουλο με μάσαμαν κάρι, πικάντικο μοσχάρι με πιπεριές …

06.02.2015| Updated: 31.10.2023
Εθνικ και παγωτό καϊμάκι

Εξαιρετικό phad-thai, δηλαδή το δημοφιλές ταϊλανδέζικο πιάτο με τηγανητά ρυζομακαρόνια, φασολάκια και αυγό, κοτόπουλο με κόκκινο κάρι, κοτόπουλο με μάσαμαν κάρι, πικάντικο μοσχάρι με πιπεριές και, γενικότερα, πιάτα αυθεντικά ταϊλανδέζικα θα βρείτε στο Rouan Thai, με τη γλυκύτατη μαγείρισσα. Απλό μαγαζί, κάτι σαν ελληνική ταβερνούλα, όπου τρώτε με 15-20 ευρώ.

Rouan Thai, Νοταρά 131, Πειραιάς, τηλ. 210 42 94 494


Αν θέλετε ινδικό, μια καλή επιλογή είναι το Indian Kitchen, στην Απόλλωνος. Μικρό, συμπαθητικό, με ευγενέστατο προσωπικό και μερικά πολύ καλά πιάτα, όπως το κοτόπουλο τίκα μασάλα. Γενικά, υπάρχουν αρκετές επιλογές από λίγο έως πολύ καυτερές. Αλλά μην ανησυχείτε, θα σας τα εξηγήσουν όλα.

Indian Kitchen, Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, τηλ. 210 32 37 720


Στάνη Κουντουρά: Ιστορικό γαλακτοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα στο δημαρχείο. Ιδρύθηκε το 1933 και παραμένει μέχρι σήμερα γνωστό για το ασυναγώνιστο παγωτό καϊμάκι -συνταγή που δεν αποκαλύπτουν οι ιδιοκτήτες- με γλυκό βύσσινο και αμύγδαλα, αλλά και για το σιροπιαστό ραβανί.

Στάνη Κουντουρά, Ι. Δραγάτση 14, πλατεία Κοραή, τηλ. 210 41 74 235


Καθώς βρισκόμαστε στον Πειραιά, για τους πιο πεινασμένους υπάρχει το Υπερωκεάνειον. Απλό φαγητό, με θαλασσινά κυρίως και μικρά ψαράκια, πολλούς μεζέδες, must τα τηγανητά στικ κολοκυθιού και τα τηγανητά μύδια, καλή ρακή, και από τιμές… «μπουνάτσα».

Υπερωκεάνειον, Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, τηλ. 210 41 80 030

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών