ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιστροφή στο Θείο Τραγί

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού και το ευχαριστηθήκαμε πολύ.

18.03.2015| Updated: 16.02.2024
Επιστροφή στο Θείο Τραγί

Δοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού και το ευχαριστηθήκαμε πολύ.

«Πώς είναι δυνατό να ακούς τέτοια μουσική και να τρως τέτοια πάπια;», μου λέει κάποια στιγμή με ενθουσιασμό μια φίλη για το γνωστό punk bistro που άνοιξε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου στα Ανω Πετράλωνα. Και σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή από αυτή για τον τέταρτο κατάλογο που ετοίμασαν (και απολαμβάνουμε εδώ και λίγους μήνες περίπου) ο Δημήτρης, ο Μάρκος, ο Νίκος και ο Θοδωρής – οι μάγειρες του εστιατορίου και τέσσερα από τα δώδεκα μέλη του συνεταιρισμού που το «τρέχει».

Οι Clash διαδέχονται τους The Stooges και το γεύμα ξεκινάει με σούπα τοπιναμπούρ (δηλαδή, σούπα με ρίζα ηλίανθου που είναι γνωστή και ως αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, 6 ευρώ) και μανιτάρι με σαλσίφι (λαγόχορτο) και κάστανο, το οποίο έρχεται μέσα σε μία εντυπωσιακή σφαίρα από κρούστα – και είναι πεντανόστιμο (6 ευρώ)! Για τους πιο τολμηρούς, στα ορεκτικά του νέου μενού περιλαμβάνεται μια μοντέρνα εκδοχή μπανάνας (6 ευρώ) – αγαπημένο πιάτο των σεφ, με φίλους και εχθρούς απ’ την πλευρά του κοινού -, την ίδια στιγμή που όλοι (κι εμείς μαζί) εξυμνούν τόσο το κριθαρότο (με αυγά αχινού, μπέικον και φύκια, 8 ευρώ) όσο και το ριζότο (με κατσικίσιο τυρί και λεμόνι, 6 ευρώ). Στα ορεκτικά ανήκει και το αρνί με σοκολάτα, αντζούγια και πιπεριά (η μερίδα μπορεί να σας φανεί μικρή, αλλά όπως θα παρατηρήσετε και η τιμή του είναι χαμηλή, 8 ευρώ). Και τέλος η σαρδέλα: απλή στη γεύση, με κουνουπίδι και παντζάρι και περίτεχνη στην παρουσίαση.

Οσο για τα κυρίως οι επιλογές εδώ είναι τρεις και καλές: μοσχάρι (επίσης σε κρούστα με κολοκύθα, ανθότυρο και σαφράν), πάπια (φανταστική, με κυδώνι και γλυκοπατάτα) και ψάρι ημέρας που το συνοδεύουν μια σαλάτα noodles και παστινάκι (άσπρο καρότο, σαν να λέμε).

Νόστιμα, ευφάνταστα πιάτα, φιλική και κυρίως χαλαρή διάθεση, καλή μουσική και τιμές προσιτές· τα χαρακτηριστικά του εστιατορίου, στο οποίο θα μείνετε για ένα ποτό, κρασί (διαθέτει μια αρκετά ενδιαφέρουσα κάβα) ή κοκτέιλ στη μπάρα μετά το φαγητό. Υπολογίστε περί τα 20 – 25 ευρώ κατά άτομο με ποτό.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών