ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Σαλός λαγός

Φαγητό απλό, νόστιμο και οικονομικό στον πλέον γνωστό δρόμο των Πετραλώνων.

11.05.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Σαλός λαγός

Φαγητό απλό, νόστιμο και οικονομικό στον πλέον γνωστό δρόμο των Πετραλώνων.

Η θέση: Στα Άνω Πετράλωνα, τη νέα χιπ αθηναϊκή γειτονιά του εναλλακτικού και οικονομικού φαγητού, γωνία Τρώων και Αιολέων.

Η ατμόσφαιρα: Πολύχρωμο, σε στιλ καφενείου, με κυρίαρχα υλικά την πέτρα και το ξύλο. Απλό μαγαζί, αλλά με διακόσμησή που μαρτυρά ανθρώπους με γούστο. Tραπεζάκια και στο πεζοδρόμιο, συνήθως γεμάτα.

Το φαγητό: Πήραμε πρασοτηγανιά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, παστουρμαδόπιτα -φοβερός μεζές για τη ρακή, μυζηθροκεφτέδες, κοκκινιστό μοσχαράκι και καραμελωμένο κότσι λουκούμι! Α, και φρέσκες τηγανητές πατάτες. Όλα νόστιμα. Καλό λάδι, απλά μαγειρεμένα πιάτα, χωρίς ακροβατισμούς, μενού προσανατολισμένο στην ελληνική παράδοση, με κρητική πνοή. Τίμια.

Ο λογαριασμός: Μόλις 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κρασί χύμα και ωραία ρακή, που ταιριάζει γάντι στους περισσότερους μεζέδες του καταλόγου.

Επιπλέον πληροφορίες: Η ταβέρνα είναι ανοιχτή τις καθημερινές 4 μ.μ.-2 π.μ. Κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο λειτουργεί από το μεσημέρι. Το πάρκινγκ δεν είναι εύκολο στα Πετράλωνα, μπορεί όμως να σταθείτε τυχεροί. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ είναι σχετικά κοντά. Την επόμενη φορά που θα το επισκεφτούμε θα θέλαμε να έχει βελτιωθεί ο εξαερισμός της κουζίνας.

Τρώων 63 και Αιολέων, Ανω Πετράλωνα, τηλ. 210-34.12.252, 210-34.71.101.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών