ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Kazoku

Ο νέος προορισμός για τους... σουσάδες βρίσκεται στη Γλυφάδα.

07.04.2015| Updated: 16.02.2024
Kazoku

Ο νέος προορισμός για τους… σουσάδες βρίσκεται στη Γλυφάδα.

Η θέση: Σε μια στοά πάνω στην περίφημη, πλέον, Κύπρου όπου έχουν ανοίξει διάφορα ενδιαφέροντα μπαράκια, εστιατόρια και καφετέριες έχοντας αλλάξει κατά πολύ το χαρακτήρα του δρόμου. Δεν φαίνεται απέξω, που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να το ξέρει για να το βρει. Σύντομα όμως θα αλλάξει αυτό, μια και οι ιδιοκτήτες ετοιμάζονται να βγάλουν τραπεζάκια και εκτός του καταστήματος μεγαλώνοντας αρκετά τον χώρο.


Η ατμόσφαιρα: Kazoku στα ιαπωνικά σημαίνει οικογένεια. Η ζεστασιά του χώρου σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά άνετα και χαλαρά, όπως όταν τρως με την οικογένειά σου, χωρίς όμως να είναι παλιομοδίτικος. Ορατός ο χώρος παρασκευής -ως είθισται άλλωστε στα ιαπωνικά εστιατόρια- ξύλο παντού, χαμηλά και ψηλά τραπέζια και καρέκλες. Ο φωτισμός διακριτικός και ο κόσμος σχετικά νέος σε ηλικία, ψαγμένος (ξέρει να ξεχωρίσει το nigiri από το maki, κι αν δεν ξέρει, βοηθάνε πολύ οι ιδιοκτήτες. Ρωτήστε τους.) και με ευχάριστη διάθεση.

Το φαγητό: Οσοι το αγαπούν, ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να βρουν ένα εστιατόριο που να έχει πολύ καλό σούσι σε λογικές τιμές. Οι περισσότεροι είναι ικανοί να ταξιδέψουν και λίγο πιο μακρυά για να το ευχαριστηθούν. Ε, το Kazoku είναι ένας σημαντικός λόγος να πάρει κανείς την παραλιακή προς τη Γλυφάδα. Από rolls δοκιμάσαμε το υπέροχο dragon (το συστήνω ανεπιφύλακτα), spicy salmon, rainbow, tiger tempura. Φρεσκότατα με πεντανόστιμες σάλτσες και χορταστικά κομμάτια. Επίσης, δοκιμάστε οπωσδήποτε την duck salad (τραγανά κομμάτια πάπιας με πικάντικη σάλτσα τζίντζερ).


Ο λογαριασμός: Με 20-25 € το άτομο έχεις χορτάσει και έχεις πιει και το σάκε σου!

Η κάβα: Σάκε, ιαπωνικές μπίρες, λευκό και κόκκινο κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Τυχεροί οι κάτοικοι της Γλυφάδας, οι οποίοι εξυπηρετούνται με delivery. Επίσης, το κατάστημα αναλαμβάνει το catering για οποιαδήποτε εκδήλωση. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη: 12.30 μ.μ. – 12.30 π.μ. και Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή 12.30 μ.μ. – 1 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών