ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Union Square Café (Νέα Υόρκη)

Αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, ο πολυταξιδεμένος συνεργάτης μας το προτείνει ανεπιφύλακτα.

13.05.2011| Updated: 16.02.2024
Union Square Café (Νέα Υόρκη)

Αν βρεθείτε στη Νέα Υόρκη, ο πολυταξιδεμένος συνεργάτης μας το προτείνει ανεπιφύλακτα.

Η θέση: Κοντά στην ομώνυμη νεοϋορκέζικη πλατεία επί της 16ης οδού.

Η ατμόσφαιρα: Στην είσοδο βρίσκεται ένα «χορταστικό» βάζο με τεράστια ανθισμένα κλαδιά ιαπωνικής κερασιάς αλλά και το μπαρ, όπου μπορεί κανείς να περιμένει ή, αν το επιθυμεί, να δειπνήσει εκεί. Σε χαμηλότερο επίπεδο είναι η μεγάλη, λιτή και φίνα διακοσμημένη σάλα, ευχάριστη και με φροντισμένα τραπέζια με κατάλευκα τραπεζομάντηλα, προσεγμένα στις λεπτομέρειές τους χωρίς περιττή πολυτέλεια ή χλιδή.

Το φαγητό: Η κουζίνα του USC είναι ιταλο-νεο-αμερικανική αφού, όπως ομολογεί ο ίδιος ο culinary director Michael Romano, έγινε σεφ «εμπνεόμενος από την μαμά του, τη γιαγιά του και τις δεκάδες θείες του χάρη στις οποίες είδε τη σχέση που έχει η μάσα με την αγάπη και τη φροντίδα». Μama mia!

Ο λογαριασμός: Παρά το υψηλό του επίπεδο, το USC είναι χαλαρό και casual, ενώ έχει καλή σχέση ποιότητας-τιμής αφού ένα δείπνο, χωρίς «τρελίτσες» με το κρασί, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 80 δολάρια κατά κεφαλήν.

Η κάβα: Εκτενής και με πολλές προσιτές προτάσεις, όπως το Graves Chateaux du Seuil 2001, το οποίο άξιζε πολλαπλάσια των 32 δολαρίων της τιμής του. Η κάβα του έχει βραβευθεί με Award of Excellence από το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wine Spectator.

Επιπλέον πληροφορίες: Αυτό που πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία ήταν η εξυπηρέτηση. Είναι η δεύτερη φορά σε εστιατόριο που ο σερβιτόρος (η μάλλον «η») προέβλεπε τις ανάγκες μας απόλυτα. Προικισμένη ούσα με οξύτατη ακοή άκουσε, για παράδειγμα, την μεταξύ μας συζήτηση για περισσότερο ψωμί και το έφερε πριν προλάβουμε να της το ζητήσουμε.

Union Square Café, 21 East 16th Street, (212)-243.40.20.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών