ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Imabari

Ολη μέρα δίπλα στη θάλασσα, για καφέ, μεσημεριανό, δείπνο με έμφαση στο ψάρι και εμπνευσμένα κοκτέιλ.

25.06.2015| Updated: 15.02.2024
Imabari

Ολη μέρα δίπλα στη θάλασσα, για καφέ, μεσημεριανό, δείπνο με έμφαση στο ψάρι και εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Η θέση: Βρίσκεται στην πόλη της Κέρκυρας, στο Φαληράκι, στην προβλήτα που για χρόνια οι ντόπιοι ονόμαζαν Τα μπάνια τ’ Αλέκου, χάρη σε μια καλτ καντίνα που υπήρχε εκεί. Θέα στη θάλασσα και στο παλιό Φρούριο, το οποίο φωτίζεται το βράδυ και αποτελεί ένα ζωντανό ζωγραφικό πίνακα.

Η ατμόσφαιρα: Ανοιχτό μπαρ, τραπεζάκια υπό σκιάν για καφέ και πρωινό, στο χαμηλότερο επίπεδο λίγες ξαπλώστρες μπροστά στη θάλασσα, που δεν εμποδίζουν ούτε την διάβαση, ούτε την θέα. Το βράδυ οι ξαπλώστρες κρύβονται και στη θέση τους στρώνονται τραπέζια πλάι στο κύμα. Γύρω από το μπαρ η μουσική είναι λίγο πιο δυνατή, ενώ στα τραπέζια ο ήχος φτάνει διακριτικά. Χαμηλό φως, αρκετό για να βλέπεις τι τρως, ωραία δροσιά από τα καλοκαιρινά μελτέμια.

Το φαγητό: Το μενού επιμελείται ο σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του εδώ και καιρό στο νησί, από το δικό του εστιατόριο Pomo D’ Oro, στο οποίο καταπιάνεται με ντόπια υλικά σε σύγχρονες συνταγές. Ξεκινώντας από το πρωί μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό “kalimera”, που περιλαμβάνει φρέσκα ντόπια αυγά, ψωμί με προζύμι, μαρμελάδα, τα παραδοσιακά κερκυραϊκά τζαλέτια (σαν pancakes), μέλι από την Ερίκουσσα και κουλουράκια πορτοκαλιού. Το μεσημέρι το μενού δίνει μια κατεύθυνση προς το ούζο, υπάρχει μια ποικιλία απόλυτα ταιριαστών μεζέδων που έρχονται πάνω σε ένα παραδοσιακό δίσκο του καφετζή. Ξεχωρίζει το τσιγαρέλι, άγρια χόρτα, όπως κοκκινογούλια, βλίτα, σέσκουλα, γογγύλια με κοκκινοπίπερο, αρκετά πικάντικο. Στο δίσκο ακόμη θα βρείτε μπουρδέτο με λαβράκι, μύδια αχνιστά, ένα περιποιημένο μπριάμ, σαρδέλα σαβόρο, μαριναρισμένη με γλυκόξινο κρεμμύδι και δεντρολίβανο. Η δική τους εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας περιέχει ντομάτα, πεπόνι και μανούρι, καλοκαίρι σε κάθε μπουκιά. Ιδιαίτερες ήταν οι μπρουσκέτες με γαύρο μαρινάτο, βούτυρο Κερκύρας και κάππαρη. Πολύ ξεχωριστή ήταν η ρεγκοσαλάτα, μια απαλή κρέμα πάνω σε χοντρές φέτες ψητής πατάτας, γη και θάλασσα, υπέροχο με το ούζο. Ακόμη, υπάρχει χταπόδι σιγομαγειρεμένο, το οποίο μόλις μαλακώσει αρκετά, μπαίνει στη σχάρα και αποκτά μια υπέροχη γεύση ψητού. Σερβίρεται με λαδολέμονο και ρίγανη. Το βράδυ πιο αμπιγέ, δίπλα στο κύμα, το φαγητό αλλάζει στυλ. Για κάθε πιάτο, οι υπεύθυνοι προτείνουν ένα κρασί. Δροσερή γκασπάτσο (κρύα σούπα) με πεπόνι και ψητή καραβίδα, γλυκιά με θαλασσινή επίγευση. Το συνοδεύσαμε με Amalia Brut από την Ημαθία. Ωραία ήταν η μπρουσκέτα με παστό μπακαλιάρο με πατάτα και άνηθο. Το πιο ενδιαφέρον πιάτο της βραδιάς ήταν το γιαουρτλού τόνου, υπέροχα ψημένο ψαχνό από το ψάρι κομμένο σε κύβους, περασμένο σε σουβλάκι και ανάμεσα λεπτές φέτες από κερκυραϊκό σαλάμι, που λειτουργεί ως καρύκευμα και δίνει ελαφρώς πικάντικη γεύση. Συνοδεύεται με ρομπόλα και κακοτρύγι, ένα πολύ αρωματικό κρασί από το Κτήμα Θεοτόκη. Ο σεφ προτείνει το παστιτσάδο με χταπόδι και χειροποίητα στριφτάρια, πιάτο με βαθιά ένταση λόγω των μπαχαρικών, ωστόσο αν δεν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το μπιάνκο σφυρίδας, με πατάτα και κολοκύθι γκρατιναρισμένα, ελαφρύ, ελαφρώς τραγανό και αρκούντως ζουμερό.

image
Από τα επιδόρπια προτείνουμε την σοκολατένια γκανάς νερού, πικρή με παραδοσιακές μάντολες και φρέσκα κεράσια.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο για το μεσημεριανό, με ούζο και περίπου 30 ευρώ για ένα πλήρες δείπνο με κρασί.

Η κάβα: Ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από όλη την Ελλάδα, ποικιλία σε προτάσεις για ούζο και αποστάγματα. Θα μπορούσατε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με κάποιο από τα signature κοκτέιλ του ταλαντούχου Αλέξανδρου Γκικόπουλου, που είναι διαθέσιμα όλη την ημέρα, κάποια έχουν χαρακτήρα απεριτίφ, όλα δροσερά, μυρίζουν καλοκαίρι. Κλασικά κοκτέιλ σε παραλλαγές ή και ειδικά εμπνευσμένα για τον κατάλογο του Imabari, όπως το Mai Tai με σουμάδα. Εναλλακτικά, για το φαγητό, οι υπεύθυνοι έχουν ταιριάξει ιδανικά τα πιάτα με αντίστοιχα κρασιά, οπότε σας συμβουλεύουμε να τους εμπιστευθείτε.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί, η κουζίνα κλείνει τα μεσάνυχτα. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στον υπαίθριο χώρο, λίγα μέτρα από την είσοδο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών