ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διοματάρης

Χανιά - Πετράλωνα, ένας ντάκος δρόμος.

08.09.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Διοματάρης

Χανιά – Πετράλωνα, ένας ντάκος δρόμος.

Η θέση: Σε μια ήσυχη γειτονιά των Πετραλώνων, στην οδό Δημοφώντος, 5′ περπάτημα από την στάση του ηλεκτρικού Άνω Πετράλωνα.

Η ατμόσφαιρα: Η φυσιογνωμία του μαγαζιού είναι παραδοσιακή και το αισθητικό του ύφος, συνοψίζεται τέλεια στην φιλοσοφία του ιδιοκτήτη: «απλά πράγματα, για απλούς ανθρώπους». Όσο το επιτρέπει η εποχή επιλέγουμε την όμορφη αυλή με την πλούσια πρασινάδα που καθιστά την παραμονή μας εκεί ειδυλλιακή.



Το φαγητό: Ο φίλος µας ο Νίκος µάς είχε µιλήσει µε τόσο θερµά λόγια για τα πιάτα του µάγειρα και ιδιοκτήτη και για τη λουλουδιασµένη ταράτσα του, που είπαµε να πάµε για μια τσικουδιά. Ο,τι δοκιμάσαμε ήταν ένα κι ένα. Πατάτες με αυγά και στάκα που δεν θέλουν περαιτέρω συστάσεις, βλίτα φρεσκοβρασμένα, ντάκο με σπιτικό παξιμάδι, καλτσουνάκια με χόρτα και μαλάκα (είδος λευκού τυριού), ξεροτηγανισμένα, με σπιτικό, διάφανο φύλλο και μπόλικη γέμιση, κουνέλι ριγανάτο από τα ωραιότερα που έχουμε ποτέ δοκιμάσει, χοχλιούς μπουμπουριστούς να ζεματάνε, αλλά να μην μπορείς να τους αφήσεις κάτω, καταπληκτικούς κολοκυθοανθούς σε μέγεθος μπουκιάς γεμιστούς με ρυζάκι, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο ορφανό, μελωμένο από το ζωμό του κρέατος και το βούτυρο και ένα «χιονισμένο» από τη γραβιέρα αρνάκι με μέλι, μπουκιά και συχώριο. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να τσιμπάμε μιλώντας ζωηρά για τις εμπειρίες των διακοπών, τα ευτράπελα, τα γέλια και την πολιτική. Να ’ναι καλά ο Διοματάρης, μας… έμπασε νόστιμα στο φθινόπωρο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 15 – 20 € κατά άτομο.

Η κάβα: Ο κατάλογος αμιγώς κρητικός και πιο συγκεκριμένα χανιώτικος. Τσικουδιά και χύμα κρασί φερμένο από τα Χανιά και ντόπια αναψυκτικά «Τεμένεια».

Επιπλέον πληροφορίες: Μπορείς ανέτα να πας στον Διοματάρη με το αυτοκίνητο καθώς η στάθμευση είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Η κουζίνα του λειτουργεί Τρίτη – Παρασκευή 18.00 μ.μ – 00.00 π.μ., Σαββατοκύριακο 13.00 μ.μ. – 00.00 π.μ. και Δευτέρα κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών