ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ethnic street food

Φαλαφελάδικο ή Falafeladiko Street αλλά και με λιγοστά καθίσματα το νέο αυτό φαλαφελάδικο στην Κηφισιά θα σάς ενθουσιάσει.

02.02.2016| Updated: 06.10.2021
Ethnic street food

Φαλαφελάδικο ή Falafeladiko Street αλλά και με λιγοστά καθίσματα το νέο αυτό φαλαφελάδικο στην Κηφισιά θα σάς ενθουσιάσει.

Η θέση: Στην «Πλάκα» της Κηφισιάς μια μικρή γειτονιά απέναντι στα σινεμά και πίσω από τον «Βασιλόπουλο». Κέντρο-απόκεντρο. Πεζόδρομος με ένα σωρό ενδιαφέροντα «φαγώσιμα».

Η ατμόσφαιρα: Clean cut διακόσμηση, το άσπρο κυριαρχεί, ορθάδικο βασικώς με 2-3 τραπεζάκια έξω. Την «ατμόσφαιρα» την δίνουν η γειτονιά και ο πεζόδρομος. Οι Κηφισιώτες είναι τελικά τυχεροί στον πεζόδρομο της Δροσίνη απέναντι από τα σινεμά, θα βρούνε αυτό το εξαιρετικό φαλαφελάδικο, μια καλή ελληνική ταβέρνα τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, συμπαθητικά μπαρ και το καλύτερο κρεοπωλείο των Αθηνών, το κρεοτεχνείο Γεωργιάδη. Και μια ατμόσφαιρα γειτονιάς, σαν της παλιάς Πλάκας που τα κάνει όλα ακόμη πιο συμπαθητικά.


Το φαγητό: Φαλάφελ, δηλαδή ρεβυθοκεφτέδες, αγαπημένοι όπως και οι περισσότεροι κεφτέδες, με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά τους, κύμινο, κόλιαντρο, κανέλα κρεμμύδι εννοείται, και σαλτσούλες γιαουρτιού πετυχημένες ή λιγότερο ανάλογα το μεράκι του μάστορα, με πίτα ή χωρίς ανάλογα τα γούστα μας. Τι χρειάζεται για να πετύχουν; Φρέσκο λάδι, σωστό τηγάνισμα, φρέσκα έντονα μπαχαρικά, ωραίες αναλογίες για να μην είναι ούτε άτονοι ούτε εξαιρετικά πικάντικοι. Αυτά κάνουν την διαφορά ανάμεσα στους ρεβυθοκεφτέδες. Παρήγγειλα 5 φαλάφελ χωρίς πίτα, τηγανίστηκαν εκείνη την ώρα, μοσχοβόλησαν και ήταν πικάντικοι όσο ακριβώς τους ήθελα. Επιπέον, το συγκεκριμένο φαλαφελάδικο προσφέρει και κάποια άλλα πιάτα όπως χούμους, ταμπουλέ, μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου και λαχματζούν και μάλιστα επιμελημένα από τον chef Μιχάλη Γιαννόπουλο που έχει μαθητεύσει δίπλα στον Alain Ducasse! Oh mon dieu!

Ο λογαριασμός: Αναλόγως τι θα φάτε. Πάντως μια μερίδα φαλάφελ με πίτα και σάλτσα κοστίζει περίπου 5 ευρώ.

Η κάβα: Και όμως, αν και ορθάδικο, θα βρείτε καλές ελληνικές μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Για πάρκινγκ μην ελπίζετε, είναι πρακτικώς αδύνατο. Αλλά υπάρχουν πολλά κοντινά πάρκινγκ επί πληρωμή. Ωράριο: καθημερινά 12.00 – 01.00, Παρασκευή – Σάββατο 12.00 – 03.00. Delivery: Κάθε μερα: το μεσημέρι 13.00 – 17.00 και το βράδυ 20.00 – 00.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών