ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ombra

Για in house καπνισμένα καρπάτσιο και ιταλικά αφρώδη.

23.09.2016| Updated: 15.02.2024
Ombra

Για in house καπνισμένα καρπάτσιο και ιταλικά αφρώδη.

Η θέση: Το μικροσκοπικό Ombra βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς του Ψυχικού.


Η ατμόσφαιρα: Μαγαζί γωνία, διακοσμημένο με γούστο και φινέτσα, ένα και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Το φαγητό: Πρόκειται για ένα prosecco bar restaurant, που σερβίρει πολύ καλοφτιαγμένα, ιταλικά πιάτα, με πρώτες ύλες αρτιτζιανάλε απευθείας από μικρούς Ιταλούς παραγωγούς.


Μεταμορφώνεται από σαλουμερία – νωρίς το πρωί – με πολύ καλό καφέ και κρύα σάντουιτς, σε ένα εστιατόριο αξιώσεων στο οποίο το μεσημέρι απολαμβάνουμε δυνατά πιάτα και καλοδιαλεγμένα, αφρώδη κρασιά κι αργότερα, όσο σουρουπώνει, νόστιμα fizzy κοκτέιλ για να συνοδεύσουμε ένα ολοκληρωμένο δείπνο, ή πιο απλά, ποικιλίες τυριών κι αλλαντικών, φρέσκο, καπνισμένο in house καρπάτσιο μόσχου, ταρτάρ τόνου ή σολομού. Γενικά η κάρτα είναι σφιχτή και περιεκτική.


Ο σεφ Δημοσθένης Παυλάκος επιμελείται λίγες και καλές, ξεροψημένες κι εξαιρετικά νόστιμες λεπτές πίτσες με υλικά στη σωστή ποσότητα. Εμείς επιλέξαμε μια με βελούδινο προσούτο και μια με αντζούγιες, κάπαρη, ελιές και ρίγανη. Η κλασική σαλάτα καπρέζε παρουσιάζεται επάνω σε τραγανές μπρουσκέτες με φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα (με κρεμώδη πυρήνα), και τα ραβιόλια με μανιτάρια που δοκιμάσαμε, χορταστικά, νόστιμα, μαγειρεμένα άψογα.

Ο λογαριασμός: 35 € /ζευγάρι χωρίς τα ποτά

Η κάβα: Μεγάλη ποικιλία από ιταλικά αφρώδη, προσέκο και σπουμάντε.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 08:00-01:00. Θα δυσκολευτείτε με την εύρεση θέσης για παρκάρισμα, γι’ αυτό προτιμήστε τη στάθμευση στο γειτονικό, ιδιωτικό πάρκινγκ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών