ΕΞΟΔΟΣ

Athens Wine & Art Festival: Μικρά οινοποιεία στην Καλών Τεχνών

Έκθεση κρασιών από 80 boutique οινοποιεία παράλληλα με έκθεση σπανίων έργων τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

03.10.2022
Athens Wine & Art Festival: Μικρά οινοποιεία στην Καλών Τεχνών

«Ακούγεται σούπερ κλισέ! Σχεδόν όσο οι υποθέσεις των ρομαντικών κομεντί. Τελικά, ο πρωταγωνιστής παίρνει το κορίτσι ή το αγόρι και όλοι είναι χαρούμενοι, είτε το παραδέχονται είτε όχι. Εδώ πάντως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το κρασί είναι τέχνη, έτσι κι αλλιώς. Είναι η έκφραση του οινοποιού μέσα από μια παραγωγική διαδικασία. Το κάθε κρασί έχει την ταυτότητά του, εκφράζει τον χαρακτήρα, την ποιότητα και την αγάπη του παραγωγού του. Όπως τα έργα τέχνης. Ταυτόχρονα, όπως και τα έργα τέχνης, ο καθένας τα αντιλαμβάνεται διαφορετικά και του προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα», εξηγεί ο Άγγελος Δαμουλιάνος, δημιουργός του botilia.gr και ένας από τους διοργανωτές του Athens Wine & Art Festival. «Όλα έχουν να κάνουν με την ανεξάρτητη και ανεξάντλητη αγάπη μας για την τέχνη. Στην προσπάθειά μας να συνδυάσουμε τα δύο, βρέθηκε στον δρόμο μας η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, οπότε αυτή η έκθεση, ή καλύτερα αυτό το φεστιβάλ, σχεδόν γεννήθηκε μόνο του. Φεστιβάλ, γιατί περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Όλες είναι βασισμένες στη φιλοσοφία του κρασιού αλλά και στο τι αυτό αποφέρει: ευθυμία, γέλιο, χαρά, έκφραση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣH Εύβοια των αμπελιώνΤα οινοποιεία της Εύβοιας: αρχαίες ποικιλίες, κορυφαία κρασιά

Τι διαφορετικό έχει να προτείνει μία ακόμα έκθεση και σε ποιο κοινό απευθύνεται; ήταν η επόμενη απορία μου. «Δεν έχει να κάνει τόσο με τη διαφορετικότητα, όσο με τον συνδυασμό δύο κόσμων που έχουν πολλά κοινά σημεία» λέει. «Το Athens Wine & Art Festival δίνει μεγάλη βάση στην ανάδειξη μικρών, πρωτοεμφανιζόμενων οινοποιείων με πολύ αξιόλογες δουλειές, άγνωστες έως τώρα στο κοινό. Ταυτόχρονα, στοχεύει σε κοινό που δεν είναι το κλασικό των οινικών εκθέσεων, ενώ ο χώρος από μόνος του αποτελεί πόλο έλξης για πολύ ετερόκλητο κόσμο, με αγάπη τόσο για το κρασί όσο και για την τέχνη, όπως φάνηκε και στο πρώτο φεστιβάλ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού - 11 σπάνια κρασιά απο το ηφαιστειογενές έδαφος11 σπάνια κρασιά απο ηφαιστειογενές έδαφος

Όπως μου εξήγησε, «τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι κατ’ αρχάς μικρής παραγωγής. Ακόμη και κάποια μεγάλα που θα εμφανιστούν θα συμμετάσχουν με κρασιά εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής και ειδικές εμφιαλώσεις. Προσπαθούμε να απευθυνθούμε σε παραγωγούς με διάθεση ήπιας παρέμβασης στα κρασιά τους, οργανικής καλλιέργειας, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο. Αυτό όμως που είναι σίγουρα απαραίτητο είναι οι παραγωγοί να έχουν λατρεία για τη δουλειά τους, κι αυτό εμείς και οι επισκέπτες το εισπράττουμε. Μας χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι πολλά οινοποιεία επιλέγουν το Athens Wine & Art Festival για την πρώτη εμφάνισή τους και συμμετοχή σε έκθεση».

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ενώ οι δραστηριότητες δημιουργικής ενασχόλησης για παιδιά, όλες τις ώρες του φεστιβάλ, θα δώσουν στους γονείς τη δυνατότητα να επισκεφτούν την έκθεση χωρίς άγχος.

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 11.00-13.00 μόνο για επαγγελματίες, 13.00-20.00 για το κοινό.

Δωρεάν είσοδος, 10 € συμμετοχή σε γευσιγνωσίες & ένα αναμνηστικό ποτήρι spiegelau wineandartfestival.gr.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών