ΕΞΟΔΟΣ

Χρύσα – Χρύσα

O Άγγελος Ρέντουλας επισκέφθηκε το πιο σικάτο μεζεδοπωλείο του κλεινού άστεως.

07.12.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Χρύσα – Χρύσα

O Άγγελος Ρέντουλας επισκέφθηκε το πιο σικάτο μεζεδοπωλείο του κλεινού άστεως.

Η θέση: Η Χρύσα Πρωτόπαππα ασχολείται με την εστίαση πάνω από 30 χρόνια. Το πρώτο εστιατόριό της το άνοιξε στα Πετράλωνα πολύ πριν ανακαλύψουν τη γειτονιά οι χίπστερ. Η κουζίνα ήταν δημιουργική ελληνική, οικονομική όμως, στα μέτρα του μέσου ανθρώπου. Αργότερα, μετακόμισε στον Κεραμεικό, μετά χάθηκε για ένα διάστημα και προσφάτως επανήλθε στην παλιά της γειτονιά με ένα casual ελληνικό μεζεδοπωλείο.


Η ατμόσφαιρα: Παρά το βιομηχανικό στυλ, ο χώρος έχει γλύκα και ζεστασιά. Έτσι είναι η ίδια η Χρύσα. Άνθρωπος βαθιά ευγενής, με gravitas. Ο φωτισμός λουκούμι! Θαμώνες άνθρώποι «κανονικοί» που κουβεντιάζουν και δεν ξεφωνίζουν – η ωραία βαβούρα είναι το ιδανικό «φόντο» για τσιμπολόγημα και κουβεντολόι. Το σέρβις ευγενικό και περιποιητικό.




Το φαγητό: Το μενού έχει λίγα πιάτα και είναι χωρισμένο σε σαλάτες, κρύα και ζεστά πιάτα. Οι τιμές θα σας καθοδηγήσουν στο τι μπορεί να φαγωθεί ως κύριο. Δοκιμάσαμε σιουφιχτά μακαρόνια με ντομάτα και ξύγαλο (ωραίο πιάτο – comfort the greek way), αρνάκι φρικασέ με χόρτα και πράσα (μα γιατί μαγειρεύουν σπάνια πια τα εστιατόρια το θεϊκό αρνάκι;), κοντοσούβλι κοτόπουλου με πίτες (ζουμερό και γλυκοφάγωτο), καλαμαράκια τηγανητά με τσιπς κολοκυθιού και βαλσαμικό (οκ), φακοσαλάτα με οξύμελι και γαύρο μαρινάτο (από τις πιο καλοκαμωμένες οσπριοσαλάτες που έχω δοκιμάσει). Δεν δρέπουν δάφνες πρωτοτυπίας, αλλά είναι καλοφτιαγμένα, φρέσκα, με ποιοτικές πρώτες ύλες. Μοναδικό παράπονο η χρήση ορισμένων εξω-εποχικών προϊόντων. Εξαιρετικό το μαύρο ψωμί και οι ορεκτικές ελιές του καλωσορίσματος – τι όμορφο και σπάνιο πράγμα!

Η κάβα: Λίγες, ελάχιστες επιλογές. Δει δη βελτιώσεως η κάβα, ω φιλτάτη Χρύσα!

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 15 ευρώ το άτομο με μπίρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ στην περιοχή είναι εύκολο τις καθημερινές, δυσκολότερο τα Σαββατοκύριακα. Ανοιχτά κάθε βράδυ, πλην Δευτέρας. Κυριακές μόνο μεσημέρι.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών