ΕΞΟΔΟΣ

Δοκιμάσαμε το Σαββατιανό Μάτσα 2019

Καλεσμένοι στην εκδήλωση απονομής των βραβείων της ελληνικής έκδοσης του οδηγού εστιατορίων Gault&Millau στο εστιατόριο Aleria, δοκιμάσαμε τη νέα ετικέτα του κτήματος Μάτσα. Το Σαββατιανό …

29.07.2020

Καλεσμένοι στην εκδήλωση απονομής των βραβείων της ελληνικής έκδοσης του οδηγού εστιατορίων Gault&Millau στο εστιατόριο Aleria, δοκιμάσαμε τη νέα ετικέτα του κτήματος Μάτσα. Το Σαββατιανό Μάτσα του 2019 παράγεται στους αμπελώνες της Κάντζας στην Παλλήνη Αττικής, από την Ρωξάννη Μάτσα, απόγονο της οικογένειας Καμπά.

Το 1935 η οικογένεια Καμπά δημιούργησε το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από την ίδια ποικιλία. Σήμερα στο κτήμα Μάτσα, 122 στρεμμάτων, υπάρχουν φυτεύσεις από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης, Σαββατιανό, Sauvignon Blanc και Syrah, αμπέλια αναθρεμμένα με πολλή φροντίδα στο αττικό κλίμα. Το νέο Σαββατιανό, που παράχθηκε από την Ρωξάννη Μάτσα σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της οινοποιίας Μπουτάρη είναι βιολογικής καλλιέργειας. Πρόκειται για ένα λαμπερό και τραγανό κρασί, τυπικό στα χαρακτηριστικά της ποικιλία του, που έχει όμως μοντέρνα οινοποίηση, είναι ένα “φρέσκο” κρασί. Διακριτικά αρώματα φρούτων και μια κάποια βοτανικότητα το χαρακτηρίζουν, ταίριαξε ιδανικά με τα amuse bouche θαλασσινών που είχε επιμεληθεί ο σεφ Γκίκας Ξενάκης, όπως το κράκερ καλαμποκιού με καβούρι αλλά και το ταρτάρ κολιού μαρινάτο σε λάδι από φύλλα συκιάς.

Διαθέσιμο σε κάβες. Περισσότερες πληροφορίες www.boutari.gr

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών