ΕΞΟΔΟΣ

Εκθεση design με θέμα «Save Food From the Fridge» στο Μιλάνο

Τα μήλα εκλύουν αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση των φρούτων και των λαχανικών που είναι αποθηκευμένα κοντά σε αυτά. Επίσης, όταν είναι κοντά …

03.04.2017| Updated: 25.06.2021
Εκθεση design με θέμα «Save Food From the Fridge» στο Μιλάνο

Τα μήλα εκλύουν αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανση των φρούτων και των λαχανικών που είναι αποθηκευμένα κοντά σε αυτά. Επίσης, όταν είναι κοντά σε πατάτες, τις εμποδίζουν να βλαστήσουν. Αυτές και άλλες παρόμοιες παραδοχές, οδήγησαν δυο καλλιτέχνες, την κορεάτισα Jihyun Ryou και τον Ιταλό David Artuffo, στο πρότζεκτ «σώστε τις τροφές από το ψυγείο». Η αρχή έγινε το 2008 αλλά οι δυο καλλιτέχνες συνεχώς εξελίσσουν το δημιούργημα τους. Η εγκατάσταση, που θα παρουσιαστεί 4-9 Απριλίου στο Μιλάνο, περιλαμβάνει:

1) μια σειρά από ράφια με διάφορα «τρικ» πχ. Ένα διπλό, στο πάνω τμήμα του οποίου τοποθετείς τα μήλα και στο κάτω που είναι κλειστό γύρω γύρω, άρα και σκοτεινό, τις πατάτες ή μια σειρά από βάζα για τα μπαχαρικά με ρύζι μέσα τους (το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία). Επίσης, ράφια με θήκες γεμάτες άμμο για να βάζει κανείς τα καρότα – η άμμος δίνει την απαραίτητη υγρασία.

2) ένα διάτρητο πιάτο που στηρίζεται σε ένα μπολ με νερό. Το φρούτο, που είναι τοποθετημένο μέσα στο πιάτο, απορροφά υγρασία και μένει φρέσκο για περισσότερο χρόνο.

3) μια βάση για τα φυλλωτά λαχανικά. Είναι ένα εξαγωνικό “πιάτο” από μάρμαρο, που γεμίζει νερό και στηρίζει διατηρώντας φρέσκα, λάχανα, κουνουπίδια κλπ. Η δουλειά των δύο καλλιτεχνών, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, τονίζει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα του design, διατυπώνοντας νέες προσεγγίσεις στην αειφόρο γαστρονομία και ενώνοντας τις διαφορετικές κουλτούρες των χωρών καταγωγής τους.

Info: www.savefoodfromthefridge.com

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών